Kaarten en gidsen > Reizen vanuit je luie stoel > Fotoboeken > Europa > Benelux > Nederland > Time and Tide wait for no man | Siebe Swart

Time and Tide wait for no man | Siebe Swart

Gratis verzending (binnen Nederland)

74,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Time and Tide wait for no man | Siebe Swart
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

ISBN

9789083193731

Auteursnaam

Siebe Swart

Formaat

32 x 26 x 2 cm

Categorie
2021 | Komma No Ordinary Publisher & Serious Matters | 9789083193731 | Siebe Swart | 32 x 26 x 2 cm
Extra titelinformatie

Zeegezichten - Seascapes

Logboek over een persoonlijke ontdekkingsreis langs de Nederlandse kust, weerslag van omzwervingen langs de kustlijn bij storm, eb en vloed, bij nacht en ontij, invallende duisternis of opkomende zon. Een fotografisch dagboek genoteerd in zwart-wit. De weidsheid en leegte van het zeegezichten gevat in panorama's, tegen de achtergrond van de dreigende zeespiegelstijging, langs de kust van de Noordzee, de Waddenzee en de (voormalige) Zuiderzee.

Met medewerking van Hans Steketee, Laura Prins en Suzanne Veldink.

Siebe Swart:

"Mijn naam is Siebe Swart (Amsterdam, 1957), fotograaf. De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan Time and Tide Wait for No Man een fotoproject met als onderwerp het landschap van de Nederlandse kust. In de periode 2016-2020 heb ik al fotograferend de gehele Noordzeekust, de Waddenzee en de (voormalige) Zuiderzee verkend. Van de slufter Het Zwin op de grens met België, tot en met de kwelders van de Dollard in het uiterste noordoosten van Groningen. Ik wil je meenemen op mijn ontdekkingsreis en je door middel van mijn panorama's laten delen in de stilte, de leegte, de ruimte van de zee, in weer en wind en bij nacht en ontij. Een ontdekkingsreis met als achtergrond een steeds maar verder stijgende zeespiegel, de klimaatverandering wait for no man.
De panorama's zijn gebundeld in een monumentaal fotoboek. Bijzonder aan het boek is dat het uitsluitend uit panorama's bestaat, panorama's van verschillende lengte en waarvoor je de foto's naar links (of naar rechts) uit moet vouwen. Door de uitslaanders, zoals die uitvouw-pagina's heten, kijk je met mij mee van links naar rechts op het strand, of van de zee naar de wolken. En sommige van de panorama's zijn zelfs zo lang dat uitvouwen naar beide zijden nodig is.
Naast de foto's staan in het boek een introductie van de hand van Laura Prins en Suzanne Veldink, beiden werkzaam bij Museum Panorama Mesdag, over zeegezichten en panorama's. Een prachtige én persoonlijk essay van schrijver en NRC-journalist Hans Steketee vervolmaakt het boek en vormt de kers op de taart.


Siebe Swart (Amsterdam, 1957) documentair fotograaf, gespecialiseerd in panorama en luchtfotografie voor stedenbouw, planologie en ruimtelijke ordening. Woont en werkt in Amsterdam.

Belangrijkste activiteit is de exploitatie van een omvangrijk online luchtfoto-archief en daarnaast werk in opdracht van onder andere Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, NRC Handelsblad, Planbureau voor de Leefomgeving, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Ook fotografeerde Swart voor boeken als bijvoorbeeld Voorbij de dijken - Hoe Nederland met het water werkt; De haven van Rotterdam - Wereld tussen stad en zee; De Deltawerken; Atlas van de Wederopbouw - Reis door de wederopbouw van Nederland en Tracy Metz' Zoet&Zout - Wat