Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Frankrijk > Zuidwest-Frankrijk > Lot, Tarn, Toulouse > TG-1202 De Rodez à Conques | wandelgds GR62

TG-1202 De Rodez à Conques | wandelgds GR62

sur les pas de Pierre Soulages

15,50

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-1202 De Rodez à Conques | wandelgds GR62
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412653

Gebied

Aveyron

Categorie
2024 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412653 | Aveyron
Extra titelinformatie

Treed in de voetsporen van Pierre Soulages, de schilder en graveur geboren in Rodez. De GR®62 doorkruist de Grands Causses van de Aveyron (Rouergue, Noir, Comtal).
Het werk van de hedendaagse schilder Pierre Soulages vindt zijn oorsprong in de landschappen van Rouergue en in de sporen die de mens heeft achtergelaten, van de prehistorie tot de Romaanse kunst.

Van het museum dat aan hem is gewijd in Rodez, zijn geboorteplaats, tot de abdijkerk in Conques, waarvoor hij 104 gebrandschilderde ramen ontwierp, is deze route een uitnodiging om zijn bronnen van emotie en inspiratie te begrijpen.
Deze gids neemt je mee op een ontdekkingsreis door de uitgestrekte vlaktes van de Causse Comtal, de charmante Marcillac vallei en de wilde, rotsachtige bergkammen van de Ségala de Conques.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.