Te voet met boswachter Ellen | Nijmegen – Plasmolen

Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen vv

17,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Te voet met boswachter Ellen | Nijmegen – Plasmolen
Regio ,
UitgavedatumJuni 2020
TaalNederlands
Uitgever

ISBN

9789081571548

Auteursnaam

Ellen Luijks

Categorie ,
Juni 2020 | Natuurportret | 9789081571548 | Ellen Luijks
Extra titelinformatie

In dit tweede deel van ‘Te voet met boswachter Ellen’, neemt boswachter Ellen Luijks je mee naar het Rijk van Nijmegen. Een thuiswedstrijd, want Ellen is hier al een aantal jaren als boswachter werkzaam. Tijdens deze wandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug, die oospronkelijk uit 1929 stamt, neemt Ellen je mee naar de oude stad Nijmegen en daarna over de heuvels met weidse vergezichten en fraaie bossen. Wandelboswachter Ellen loopt over de oude paden van toen en bekijkt hoe ons land in de tijd veranderde. De wandelroute van Nijmegen naar Plasmolen en weer terug is een afwisselende heuvelachtige tocht van 53 kilometer.

Nadat we Nijmegen achter ons laten, komen we in de sprookjesachtige bossen rondom Beek-Ubbergen. Hier wisselen uitzichten, bossen, weilanden en kabbelende beekjes elkaar af. Na Groesbeek wandelen we via de vele wijngaarden naar het Reichswald. Op de Sint-Jansberg kunnen we onze ogen uitkijken met een watermolen, slingerende beken en een heuse Romeinse Villa. Na een blik over een van de laatste grote restanten van de Mookerheide - met een weids uitzicht over het Maasdal - keren we het bos weer in. Al wandelend via het uitgestrekte Groesbeekse bos beland je via een aantal Romeinse historische plekken weer in de bebouwde kom van de stad Nijmegen. De route is uitgebreid met een alternatief traject over de Mookerheide en het jugendstil jachtslot Mookerheide.

Al wandelend passeert Ellen vele interessante plekken vol rijke historie en rustgevende natuur. In deze wandelgids vind je meer dan alleen de routebeschrijving; veel informatie en tientallen foto’s vertellen samen het verhaal van deze oude bondswandelweg. Geniet samen met wandelboswachter Ellen van de glooiende heuvels, de slingerende beken en de uitgestrekte bossen en ontdek dat de oude route nog altijd beleefbaar is.