Kaarten en gidsen > Fietsen > Meerdaagse fietsvakanties > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Spanje > Ruta Ibérica: deel 2: Madrid - Sevilla/Lissabon (Benjaminse fietsgids)

Ruta Ibérica: deel 2: Madrid - Sevilla/Lissabon (Benjaminse fietsgids)

3e druk

24,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Ruta Ibérica: deel 2: Madrid - Sevilla/Lissabon (Benjaminse fietsgids)
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9789077899199

Categorie ,
2020 | Benjaminse Uitgeverij | Onbegrensd Fietsen | 9789077899199
Extra titelinformatie

De Ruta Iberica is een route van Pau (bij Lourdes) in Frankrijk naar Madrid, Lissabon en Sevilla. De route doorkruist Spanje en Portugal van oost naar west. De route is in beide richtingen beschreven. De route bestaat uit twee delen:1. Pau – Madrid; 2. Madrid – Lissabon/Sevilla. De volledige ronde van de Vuelta Iberica (combinatie met de Andalusië-route) van Girona via Teruel, Granada en Malaga naar Sevilla en terug via Segovia naar Tortosa in Catalonië bedraagt 3000 km.

De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. De Pyreneën vallen mee, de bergen van Guadarrama (de Navacerrada-pas) zijn wat pittiger met kort stukje tot 10%. Ook in de oostelijke Extremadura een paar stevige hellingen. Grote delen zijn makkelijk. De route maakt zoveel mogelijk gebruik van de bestaande Vias Verdes zoals de Via Verde del Eresma, de Via Verde de la Jara en de Via Verde de la Guadiana. U kunt natuurlijk ook naar Pau toe fietsen, dit kan heel goed met de route Langs Oude Wegen van Clemens Sweerman. Dat is ongeveer 1400 km vanaf Maastricht. Aangekomen in Andalusie kunt u terug naar het noorden, naar Gerona/Barcelona met de Ongebrensd naar Andalusië (ook van van Benjaminse).