Rother wandelgids Karnischer Höhenweg | Rother Wanderführer

wandelgids Karnischer Höhenweg

15,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Rother wandelgids Karnischer Höhenweg | Rother Wanderführer
Regio
UitgavedatumMaart 2019
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763344048

Gebied

Van Sillian naar Thörl-Maglern

Auteursnaam

Evamaria Wecker

Categorie ,
Maart 2019 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763344048 | Van Sillian naar Thörl-Maglern | Evamaria Wecker
Extra titelinformatie

Met GPS-Tracks. Handzaam gidsje, dat zó in je broekzak past. Met een duidelijke onderverdeling in een paar moeilijkheidscategorieën (eenvoudig tot pittig). De eenvoudige (blauwe) wandelingen zijn ook goed met kinderen te doen. De wandelingen zijn ingetekend op - vrij simpele - kaartjes. De routebeschrijvingen zijn prima en er wordt aangegeven waar je onderweg iets kunt eten, drinken en, waar dat van pas komt, overnachten. Duitstalig.

De Karnischer Höhenweg volgt de Karnische hoofdkam, die west-oostwaarts loopt in het Oostenrijks-Italiaanse grensgebied, en beslaat een totale lengte van 168 kilometer. De langeafstandswandeling van maximaal elf dagen is erg populair onder alpinisten vanwege het spectaculaire uitzicht, met name in de Dolomieten. De wisselend uitdagende route begint in Sillian in Alta Pusteria, eindigt in Unterhörl in Karinthië en kan in elf, soms zeer lange, dagetappes worden afgelegd.

Bij de start worden wandelaars direct getrakteerd op het hoogtepunt van de tocht: op het eerste deel van Hollbrucker Spitze is de route grotendeels identiek aan het eerste deel van de 'Friedenswegs', die door de Dolomieten naar de Zwitserse grens leidt. Het pad werd aangelegd langs de Oostenrijks-Italiaanse frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog, deels langs voormalige militaire platforms. In elke etappe zijn er alpine hutten of herbergen te vinden om een pauze in te lassen. De tocht bevat een totaal van 30 toppen, zoals de Große Kinigat (2.689 meter) en de Pfannspitze (2.678 meter), het hoogste punt van de tocht. De geologische diversiteit van de Karnische Alpen wordt goed zichtbaar dankzij de geo-trail borden tussen Sillian en Nassfeld. Het parcours kan worden ingekort op de Plöckenpass-Straße (etappe 7) of op Nassfeld (etappe 9).