reisgids Sarajevo

citytrippen in de Balkan op de grens tussen Oost en West

24,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
reisgids Sarajevo
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9789493358010

Categorie
2024 | Edicola | PassePartout | 9789493358010
Extra titelinformatie

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en het kloppend hart van de Balkan. Nergens ter wereld vind je zo'n veelzijdige smeltkroes waar orthodoxe en katholieke kerken, synagogen en moskeeën bijna pal naast elkaar staan. Sarajevo ademt geschiedenis.

De Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Habsburgse veroveraars lieten overal hun sporen na en dat zie je nog steeds. Het is een stad vol contrasten en verrassingen op het kruispunt van oost en west. De plek kende een turbulent verleden. Het startschot voor WO I werd gegeven op de Latijnse brug waar aartshertog Franz-Ferdinand van Oostenrijk en zijn vrouw koelbloedig werden vermoord. Vele mensen herinneren zich nog de nieuwsbeelden van de laatste burgeroorlog, maar Sarajevo is gelukkig veel meer dan dat. Bašcaršija, het oude centrum is een overblijfsel van de vroegere Ottomaanse aanwezigheid. Even verderop verandert het uitzicht en waan je je plots in een Oostenrijkse stad. De keuken met zijn Turkse, Oostenrijkse en Hongaarse invloeden is niet te versmaden. De inwoners zijn gekend voor hun gastvrijheid en zullen een verblijf zo aangenaam mogelijk maken. Wie een boeiende citytrip wil combineren met het buitenleven zit gebeiteld. De stad wordt omringd door een schitterend berglandschap waar in 1984 de Olympische Winterspelen georganiseerd werden. Naast een bezoek aan de oude olympische infrastructuur is de omgeving het ideale startpunt om te ontspannen in de wondermooie natuur.

Ingrid Vertessen is gepassioneerd door het landschap, de steden, de cultuur en de geschiedenis van Bosnië en Herzegovina. Ze kent het land, dat ze ondertussen als tweede thuis beschouwt op haar duimpje. Ingrid wil Bosnië en Herzegovina meer bekendheid geven bij het brede publiek. Ze is reisleider van camperreizen voor de Vlaamse kampeertoeristen en schreef eerder mee aan het boek Met de camper door Bosnië en Herzegovina. Deze keer gaat ze solo met een stadsgids over de veelzijdige hoofdstad Sarajevo.