Kaarten en gidsen > Reizen vanuit je luie stoel > Reisverhalen & literatuur > Wereld als geheel > Nederlands laatste ontdekkingsreiziger | door Maarten Faas

Nederlands laatste ontdekkingsreiziger | door Maarten Faas

Philips Christiaan Visser (1882-1955)

29,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Nederlands laatste ontdekkingsreiziger | door Maarten Faas
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

ISBN

9789464550924

Pagina aantal

232

Auteursnaam

Maarten Faas

Formaat

hardback

Categorie , ,
2024 | Verloren | 9789464550924 | 232 | Maarten Faas | hardback
Extra titelinformatie

Philips Christaan Visser was Nederlands laatste ontdekkingsreiziger en Nederlands bekendste bergsporter in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Hij volgde, samen met zijn vrouw Jenny, zijn passie, verkocht het familiebedrijf en trok naar Midden-Azië. Visser leidde vier succesvolle expedities naar de Karakoram. Hier exploreerde hij als alpinist en onderzoeker enorme bergmassieven, grote gletsjers en dalen die niet op de landkaarten stonden.

In plaats van het voor hem geijkte pad in het familiebedrijf te volgen besloot Philips Christiaan Visser alpinist te worden. Zijn internationale contacten in de bergsport brachten hem op het idee de nog niet geëxploreerde delen van het Karakoram-gebergte te ontdekken. Visser volgde, samen met zijn vrouw Jenny Hooft, zijn passie, verkocht het familiebedrijf en trok naar Midden-Azië. Visser leidde tussen 1922 en 1935 vier succesvolle expedities naar de Karakoram. Daar exploreerde hij als onderzoeker enorme bergmassieven, grote gletsjers en dalen die niet op de landkaarten stonden. Bovendien publiceerde hij het meest gevarieerde Nederlandse oeuvre op het gebied van bergsport en glaciologie. Met zijn publicaties, lezingen en expedities inspireerde hij veel jonge alpinisten. Als bestuurder was hij van beslissende betekenis voor de groei en positionering van de in 1902 opgerichte Nederlandsche Alpen-Vereeniging. Zo groeide Philips Christiaan Visser uit tot Nederlands laatste ontdekkingsreiziger en bekendste bergsporter in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Na zijn expedities bracht Vissers diplomatieke carrière hem in Brits-Indië, Turkije en Zuid-Afrika. In 1948 werd hij ambassadeur in Moskou. Maarten Faas tekent in deze biografie voor het eerst het volledige veelbewogen leven op van Visser als bergbeklimmer, expeditieleider, ontdekkingsreiziger, glacioloog, diplomaat en auteur.

Maarten Faas (1957) is sociaal wetenschapper, auteur en fervent alpinist. Hij stelde onder meer de Nederlandse bergsportcanon op en schreef over alpinisme in de Hoogtelijn en De Bergvriend.