Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Wereld als geheel > Lonely Planet's Trip Builder

Lonely Planet's Trip Builder

800 praktische reisideeën om jouw droomvakantie samen te stellen

39,95

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Lonely Planet's Trip Builder
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

ISBN

9789401486071

Categorie
2022 | Lannoo | 9789401486071
Extra titelinformatie

In Italia con gusto e amore schetst Annet Daems de oorsprong van verschillende soorten street food, met interviews met 'specialisten' en tientallen smaakmakende foto's. Ze gidst je langs de lekkernijen van bruisende cultuursteden, maar laat je ook proeven van 'eenvoudige' delicatessen uit dromerige middeleeuwse dorpjes.

Italia con gusto e amore is een must voor iedereen die verslingerd is aan Italië én een passie heeft voor de ongekunstelde, eerlijke keuken van de laars. Al bladerend verzamel je vele inspirerende tips en weetjes voor jouw volgende Italië-reis, waarvan je in eigen keuken alvast een voorproefje krijgt dankzij de authentieke recepten die Annet deelt.

Van arancini tot tortellini
Je proeft bijna vierhonderd pagina's lang van heel veel lekkers dat je onderweg in Italië kunt tegenkomen; van arrosticini (vleesspiezen) uit Abruzzo tot smeuïge Siciliaanse arancini (gefrituurde risottoballen), van focaccia uit Bari tot lekker pittige bomba calabrese.

Je wandelt over kleurrijke markten, door de smalle steegjes van de Quartieri Spagnoli in Napels en door de citroenboomgaarden aan de Amalfikust. Uit je oven komt de geur van de echte pinsa romana of een pecorinotaartje, terwijl op het fornuis het water voor de tortellini begint te borrelen.

Als aperitivo drink je een Venetiaanse Spritz, terwijl je in Ascoli Piceno echt even een culinaire stop moet maken bij Caffè Meletti, voor een anijslikeurtje. En nipte je al eens van een vermout-cocktail in Turijn?