Op deze pagina vind je de landkaarten van China, na Rusland het grootste land van Azië, maar alom bekent wel het land met de grootste bevolking. Hoewel de oost- en zuidkust van het land extreem dichtbevolkt zijn, is er in het binnenland nog ruimschoots plek voor de natuur. China is zo groot dat het haast elk klimaat van de schaal van Köppen wel binnen haar landsgrenzen heeft, van de gortdroge Gobiwoestijn in het noorden tot aan tropisch regenwoud in het zuiden. Een bezoek aan de Chinese steden is een ervaring op zich: veel van de grote Chinese steden behoren tot de grootste van de wereld. Ontdek China met landkaarten van de Noorderzon!

 

Toont alle 12 resultaten

Kaarten van het Chinese landschap

China is eigenlijk te groot voor de reguliere vakantievierder om te doorkruisen per auto. Echter, rondrijden per auto binnen de regio waar jij op vakantie bent is zeker geen overbodige luxe om alles te kunnen bereiken. Dat geldt met name als je buiten de stad de natuur in gaat.

Het Chinese landschap is totaal verschillend per regio. Van dichtbeboste heuvels tot grote meren, eindeloze woestijnen en uiteraard de Himalaya in het zuiden van het land. Het oosten van China is tot in het extreme verstedelijkt, met als ultiem punt de metropool van Kanton en Hong Kong, met op een oppervlakte zo groot als Nederland wel 60 miljoen inwoners.

Autorijden in China kan lastig zijn, en daarom is het aan te raden om je route van de voren goed te plannen. Dit doe je het beste met landkaarten van het desbetreffende gebied. Daarnaast kan je daarmee jouw route aanpassen, zodat je geen mooie of bijzondere plekken mist! China ontdek je met kaarten van de Noorderzon!

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten