Op deze pagina vind je de landkaarten van Canada, een land van onnoemelijke grootte. Dit één na grootste land van de wereld is echter ook zo dunbevolkt, met name in het noorden, dat het welgeteld één snelweg telt van oost naar west. Een roadtrip door Canada wordt dan ook vaak gecombineerd met de Verenigde Staten. De Canadese natuur is op veel plekken echter onverslaanbaar, mede door de ruwheid en totale verlatenheid. Neem bijvoorbeeld het Whistler-gebergte bij Vancouver; buiten de skipistes komen hier zeer weinig mensen maar de pracht van de natuur is betoverend. Ontdek Canada met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Canadese steden

De meeste Canadese steden liggen verspreid langs de zuidelijke grens met de VS, met enkele uitzonderingen. Alleen Calgary en Edmonton liggen ietwat verder van de grens vandaan. Canada heeft enkele zeer unieke regio’s, zoals het Franstalige Quebec in het oosten, het ijzige noorden en het vervolg van de Rockies in het westen. Wist je dat de magnetische Noordpool ook in Canada ligt?

Persoonlijk hoogtepunt van Canada is toch wel Vancouver en de omgeving van deze stad. Vancouver is een middelgrote stad maar met een stadscentrum dat doet denken aan Manhattan. Rondom de stad vindt men hooggebergte, bossen, oceaan en eilanden, met elk hun eigen klimaat. Zo heb je binnen een regio van enkele honderden vierkante kilometers wel vijf totaal verschillende klimaten! Elk klimaat heeft vanzelfsprekend ook haar eigen ecosysteem met bijzondere flora en fauna, iets wat je gezien moet hebben!

De Whistler, Rockies en al andere wat Canada te bieden heeft ontdek je het beste per auto en dan te voet. Met een landkaart van de Noorderzon kan je precies uitstippelen welke gebieden en steden jij wilt bezoeken, zodat je het meeste uit je vakantie haalt!

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten