Op deze pagina vind je de landkaarten van Australië. Dit gigantische land wordt vaak onderschat in hoe groot het eigenlijk is. De omtrek van Australië is bijvoorbeeld bijna 36.000 kilometer. Even een tour rondom het land maken is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan! De binnenlanden van Australië, oftewel de ‘outback’ bestaat grotendeels uit woestijn en is vrijwel geheel onbewoond. Langs de oostkust liggen de bekende steden Sydney, Brisbane en Melbourne en ook de hoofdstad Canberra. Langs vrijwel de gehele oostkust van Australië ligt het hoogste gebergte van het land: de Blue Mountains Range. Ontdek Australië met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Toeren door Australië

Alles is groot in Australië. Een ritje van Sydney naar de volgende grote stad, Brisbane, duurt gemakkelijk 10 uur. Ondanks dat is de auto wel de aangewezen vervoermethode voor mensen die meer dan alleen één regio willen zien.  De Noorderzon heeft veel landkaarten en gidsen van Australië voor juist die doelgroep: wie gaat toeren door Australië beleefd gegarandeerd een van de mooiste vakanties van z’n leven. Volledig rondom het land lopen wegen die min of meer de zee volgen. Langs de kust zijn echter tientallen prachtige beschermde natuurparken waar geen wegen doorheen liggen. Deze parken verschillen enorm onderling, van prachtige stukjes regenwoud in het noorden tot zoutvlaktes in het zuiden, en alles ertussenin.

Ontdek Australië met landkaarten van de Noorderzon! Dit land herbergt talloze verrassingen, en buiten de populaire gebieden ben je vrijwel alleen op de weg.

Hoe kies je een landkaart?

Dat hangt er vanaf wat jij van plan bent! Wie inderdaad het hele land door wilt gaan, doet er goed aan om een grote overzichtskaart op zak te hebben om een globaal idee van de wegen en het landschap te krijgen. Daarnaast raden we aan om per staat of regio waar jij heen gaat een kaart te hebben. Deze hebben een schaal van gemiddeld 1:750.000, precies goed om alle significante wegen op de kaart te hebben staan.

In de reisgidsen staat verder beschreven hoe je naar kleinere bestemmingen kunt komen. Daarnaast raden we bij de Noorderzon toch altijd aan om ook je GPS of navigatiesysteem te gebruiken: kaart en elektronica vervangen elkaar niet, ze vullen elkaar juist aan! 

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten