Kaarten en gidsen > Azië > Zuid-Oost Azië > Maleisië en Brunei
Zuid-Oost Azië

Kaart en gidsen voor Maleisië en Brunei

Op deze pagina ontdek je de gidsen en kaarten van het tropische Maleisië en Brunei. Deze landen liggen vlak boven de evenaar, en hebben daardoor het hele jaar door constante temperaturen. Maleisië ligt vrijwel uitsluitend op twee grote eilanden: de westelijke helft van Maleisië ligt op het schiereiland Malakka, en op het zuidelijkste puntje van dit schiereiland vind je de stadstaat Singapore. Brunei ligt samen met de oostelijke helft van Maleisië op Borneo, waar het grenst aan het Indonesische Kalimantan. Borneo is het op twee na grootste eiland van de wereld. Op zo’n 300 kilometer ten noorden van Singapore ligt de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, met afstand de grootste en belangrijkste stad van het land. Meer weten over Maleisië? Ontdek Maleisië nu met de boeken en kaarten van de Noorderzon! Kom langs of lees onderaan deze pagina meer over Maleisië & Brunei!

 

Toont alle 23 resultaten

de Maleise natuur

Maleisië ligt hartstikke in de tropen, en het tropische regenwoud vormt het grootste gedeelte van de Maleise natuur. Helaas heeft het Maleise landschap veel geleden onder houtkap, maar er is gelukkig is er ook nog veel bos over. Zoals bijvoorbeeld het Taman Negara nationaal park, op zo’n 100 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. Dit tropische park is het oudste regenwoud ter wereld, je vindt er prachtige meren, rivieren en dichte bebossing. Je kan het park onder begeleiding van een gids in, en behalve de bijzondere flora kan je met een beetje geluk ook nog groot wild tegenkomen.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is het financiële centrum van het land, en de stadseconomie draait er vooral om de dienstverlening. Maar het toerisme is zeker ook belangrijk. Bezoek Kuala Lumpur voor bijzondere architectuur zoals de Petronas-Torens, het nationale museum en de boeiende kleurrijke etnische wijken: het Chinese Chinatown en Little India. Kuala Lumpur is een samensmelting van westerse en islamitische cultuur en dat vind je overal terug in de stad.

Vlak buiten Kuala Lumpur liggen de bekende Batu-grotten met de bijbehorende trappen. Binnenin de enorme grotten tref je prachtige hangende begroeiing aan, bijzondere krijtrotsvormen en de grote hoeveelheid makaken die er rondlopen! Een unieke ervaring!

Blogs over Kaarten en gidsen