Maleisië & Singapore

Kaart en gidsen voor Maleisië en Brunei

Op deze pagina ontdek je de kaarten van he tropische Maleisië en Brunei. Deze landen liggen vlak boven de evenaar, en hebben daardoor het hele jaar door constante temperaturen. Maleisië ligt vrijwel uitsluitend op twee grote eilanden: de westelijke helft van Maleisië ligt op het Thaise schiereiland Malakka, en op het zuidelijkste puntje van dit eiland vind je de stadstaat Singapore. Brunei ligt samen met de oostelijke helft van Maleisië op Borneo, het op twee na grootste eiland van de wereld. Op zo’n 300 kilometer ten noorden van Singapore ligt de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, met afstand de grootste en belangrijkste stad van het land. Meer weten over de kaarten van Maleisië? Ontdek Maleisië nu met kaarten van de Noorderzon! Kom langs of lees onderaan deze pagina meer over Maleisië & Brunei!

Toont alle 22 resultaten

Kaarten van de Maleise natuur

Maleisië ligt middenin de tropen, en het tropische regenwoud vormt dan ook het grootste gedeelte van de Maleise natuur. Helaas heeft het Maleise landschap veel geleden onder houtkap, maar er is nog veel bos over. Denk bijvoorbeeld aan het Taman Negara nationaal park, op zo’n 100 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. Dit tropische park is het oudste regenwoud ter wereld, en ligt vol met prachtige meren, rivieren en dichte bebossing. Je kan het park onder begeleiding van een gids in, en behalve de bijzondere flora kan je met geluk ook nog groot wild tegenkomen! Ontdek de Maleise parken met wandelkaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is het absolute financiële centrum van de stad, en de stadseconomie draait dan ook vooral om de dienstenverlening. Echter is het toerisme ook belangrijk, en met reden! Bezoek Kuala Lumpur voor bijzondere architectuur zoals de Petronas-Torens, het nationale museum en de ethnische wijken: het Chinese Chinatown en het Indiasche Little India. Kuala Lumpur is een samensmelting van westerse en islamitische cultuur en dat zie je overal terug in de stad. Ontdek Kuala Lumpur met stadskaarten van de Noorderzon!

Vlak buiten Kuala Lumpur liggen de bekende Batu-grotten met de bijbehorende trappen. Binnenin de enorme grotten vind je prachtige hangende begroeiing, bijzondere krijtrotsvormen en de grote hoeveelheid makaken die er rondlopen! Een unieke ervaring! 

Blogs over Kaarten en gidsen