Zuid-Europa / Middellandse Zee

Kaart en gidsen voor Cyprus

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Cyprus, het eilandje in de Middellandse Zee onder Turkije dat onderverdeeld wordt tussen Turkije en Griekenland, en zelfs ook nog een stukje Groot-Brittannië! Cyprus staat bomvol met oude Romeinse ruïnes, voornamelijk in het plaatsje Paphos, maar ook interessante kloosters en de Rots van Aphrodite, die een zeer belangrijke rol speelt in de Griekse mythologie. Ook de Cypriotische hoofdstad Nicosia staat vol met historische gebouwen zoals de Selimiye Moskee en het paleis van de Aartsbisschop. Ontdek Cyprus met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaart van Cyprus en mis niets van dit unieke eiland!

Toont alle 19 resultaten

Kaarten van de Cypriotische natuur

Qua natuur heeft Cyprus ook het net nodige te bieden. Anders dan andere Mediterrane eilanden zoals Sicilië en Sardinië is Cyprus groener, met name in het Troödos-gebergte, waar ook prachtige wandelpaden zijn gecreëerd die onder andere langs de bijzondere Caledonische Watervallen lopen. Hoewel dit maar kleine watervallen zijn, is het omringede bos betoverend mooi! Ontdek het Troödos-gebergte en de hoogste top van Cyprus, de Olympus-berg, met wandelkaarten van de Noorderzon!

Verder naar het noordoosten van Cyprus, richting het schiereiland Karpas, kom je in het natuurgebied Akamas. Dit relatief ongerepte natuurgebied staat vol met traditionele mediterrane begroeiing, zoals je die ook op de Italiaanse eilanden terugvindt. De bijbehorende helderblauwe Middellandse Zee maakt het plaatje af, en zorgt voor een heerlijke ervaring! Zoek verkoeling in een van de vele bergriviertjes of onder een olijfboom en geniet!

Tip: In het vroege voorjaar, voornamelijk maart en april, is Cyprus een waar bloemenparadijs. Pak je kans voordat de hitte toeslaat in de zomer, en kijk uit over wijde valleien gevuld met honderden verschillende bloemen, waaronder ook orchideeën! 

Blogs over Cyprus
Blogs over Kaarten en gidsen