Kaarten en gidsen > Afrika > West & Centraal-Afrika > West-Afrikaanse kustlanden (van Senegal tot en met Nigeria)
West & Centraal-Afrika

Kaart en gidsen voor West-Afrikaanse kustlanden (van Senegal tot en met Nigeria)

Op deze pagina vind je de kaarten van de ex Franse kolonie Senegal en Britse kolonie Gambia, het land dat volledig door Senegal wordt ingesloten. Deze landen in West-Afrika liggen het overgangsgebied van de droge Sahara naar de Afrikaanse savanne en jungle. In Senegal en Gambia stromen drie belangrijke rivieren; de Senégal, die de grens vormt met Mauritanië, de Saloum, en de rivier Gambia, die als hoofdader door het land Gambia stroomt en uitmondt in een grote delta in de Atlantische Oceaan. Senegal en Gambia zijn beide tropische landen met een overvloed aan natuur, flora en fauna. Ontdek deze mooie landen met kaarten van de Noorderzon! 

Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Kaarten van Senegal

De hoofdstad van Senegal, Dakar, vormt het uiterste westelijke punt van het Afrikaanse vasteland. De stad werd halverwege de 19e eeuw gesticht door de Fransen, en is een van de belangrijkste havens van heel Afrika. Ongeveer een kwart van de Senegalezen woont in deze stad. Hoogtepunten van Dakar zijn onder andere de oude instituutsgebouwen die gemaakt zijn door de Fransen, zoals de Senegalese kamer van koophandel, het presidentiele paleis en het parlement. Dakar bezoek je ook voor de prachtige stranden en parken langs de zee. Ontdek het nu met kaarten van de Noorderzon!

Het Senegalese landschap verandert van droog in het noorden tot een bossavanne in het zuiden, en de flora en fauna veranderd mee. In sommige parken komen tot wel 500 verschillende vogelsoorten samen en elk jaar worden er weer meer ontdekt. Het natuurreservaat Niokolo Koba is het grootste reservaat van Afrika. Er komen meer dan 300 vogelsoorten voor en 80 zoogdieren, variërend in grootte van muizen tot aan nijlpaarden.  

Kaarten van Gambia

Gambia is maar zo groot als een kwart van Nederland, en het land leeft vrijwel volledig van de gelijkgenaamde rivier. Oorspronkelijk was vrijwel het gehele land bebost, maar daar is niet zo veel van over. Er zijn wel herbebossingsprojecten gestart. Desondanks is Gambia nog steeds een land met een grote verscheidenheid aan natuur, met name aan vogelsoorten. Er worden dan ook speciale vogel-safari’s in Gambia georganiseerd.

De mooie natuur van Senegal en Gambia verken je met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen