Indochina

Kaarten en gidsen voor Vietnam

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het Zuid-Oost Aziatische Vietnam. Dit fantastisch mooie langgestrekte land ligt volgt de kust van de Zuid-Chinese Zee en is op sommige plekken maar enkele tientallen kilometers breed. Vietnam heeft een tropisch regenwoud klimaat en is bekend vanwege de prachtige natuur. De Vietnamoorlog heeft het land zo’n 50 tot 40 jaar geleden diep geraakt en als herinnering aan de oorlog zijn er door het hele land musea en monumenten te vinden, alsmede de bekende tunnels die gebruikt werden.  Meer weten over de kaarten van Vietnam? Kom langs bij de Noorderzon en vind er jouw reisgidsen en overige boeken over dit fascinerende land!

 

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

de Vietnamese steden

Tijdens de oorlog was Vietnam verdeeld in een noordelijk deel en een zuidelijk deel, respectievelijk gesteund door de communisten en de Amerikanen. Hanoi, de huidige hoofdstad van Vietnam, was de hoofdstad van Noord-Vietnam, en Ho Chi Minhstad was de hoofdstad van Zuid-Vietnam, hoewel de stad toen Saigon heette.

De plek waar nu Hanoi ligt wordt al zo’n 5000 jaar bewoond, en is gelegen aan twee rivieren: de Rode Rivier en de Nhuệ, een aftakking van de Rode Rivier. Hoewel de stad een tropisch klimaat heeft, ligt het toch vrij ver van de evenaar af. Daardoor is er absoluut verschil merkbaar tussen de seizoenen, en is het er in de winter aanmerkelijk koeler. Hoogtepunten van Hanoi zijn onder andere markten in de oude stad, meren rondom de stad en Franse architectuur, gebouwd tijdens de Franse overheersing van Indochina. In Hanoi staat ook het mausoleum van Ho Chi Minh, alsmede een aan hem gewijd museum. Hanoi wordt geroemd als het ‘Parijs van het Oosten’ het is een zeer populaire bestemming! Ontdek Hanoi met een gids van de Noorderzon en mis niets!

Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad ligt juist in het verre zuiden van het land, een dikke 1100 kilometer zuidwaarts. Dat zorgt er ook voor dat het klimaat van de stad beslist anders is: vochtiger en tot wel 10 graden warmer.

Ook in Ho Chi Minhstad staat vind je nog veel Franse architectuur. Voorbeelden hiervan zijn on ander andere het operagebouw, het stadhuis en de Notre Dame. Ho Chi Minhstad ligt aan de delta van de Saigon rivier.

Tijdens de oorlog werd er op grote schaal gevochten rondom Ho Chi Minhstad, en daar zijn nog veel restanten van zichtbaar. Door de stad zijn verschillende musea en monumenten aan het thema gewijd. Een populaire attractie is het Cu Chi tunnelcomplex, dat onder de stad doorloopt. Het complex werd door de communisten uitgebreid gebruikt en is onderdeel van een netwerk dat door het hele land loopt. Er zijn kaarten beschikbaar van de tunnels, maar het merendeel is niet meer teruggevonden.

de Vietnamese natuur

Vanaf de bergen uit Laos, Cambodja en China komen tientallen rivieren Vietnam binnenstromen richting de zee. Dat maakt het land zeer waterrijk en zorgt voor grote landbouwopbrengsten. Halong Bay, gelegen voor de kust bij Hanoi, wordt ook wel genoemd als één van de zeven wereldwonders van de natuur.  In de baai liggen duizenden eilandjes, die voornamelijk bestaan uit begroeide verticale rotsen. De rustige zee is helderblauw, en de combinatie is werkelijk een paradijs. Een must-see!

Backpacken

Vietnam is zonder twijfel een absolute toplocatie voor backpacken. Er zijn wandelroutes beschikbaar om de gehele kust van Vietnam af te lopen, die meer dan 2000 kilometer lang is. Je kan uiteraard ook het binnenland intrekken en dan kom je al snel in een bergachtig landschap, vooral tegen de grens met Laos. De binnenlanden zijn dunbevolkt en je bent dan ook echt in de diepe jungle. Alleen voor ervaren wandelaars! Een goed gps-apparaat is hier geen overbodige luxe. Bij de Noorderzon vind je de beste boeken en kaarten, ter voorbereiding (en voor gebruik terplekke) voor jouw vakantie in Vietnam.

Blogs over Kaarten en gidsen