Indochina

Kaart en gidsen voor Vietnam

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het mooie Zuid-Oost Aziatische Vietnam. Dit fantastisch mooie langgestrekte land ligt volgt de kust van de Zuid-Chinese Zee en is op sommige plekken maar enkele tientallen kilometers breed. Vietnam heeft een tropisch regenwoud klimaat en is dan ook bekend vanwege de prachtige natuurverschijnsels in het land. De Vietnamoorlog heeft het land zo’n 50 tot 40 jaar geleden diep geraakt. Als herinnering aan de oorlog zijn er door het hele land musea en monumenten te vinden, alsmede de bekende tunnels die gebruikt werden. Zeer bijzonder! Meer weten over de kaarten van Vietnam? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw kaart uit!

Toont alle 23 resultaten

Kaarten van de Vietnamese steden

Tijdens de oorlog was Vietnam verdeeld in een noordelijk deel en een zuidelijk deel, respectievelijk gesteund door de communisten en de Amerikanen. Hanoi, de huidige hoofdstad van Vietnam, was de hoofdstad van Noord-Vietnam, en Ho Chi Minhstad was de hoofdstad van Zuid-Vietnam, hoewel de stad toen Saigon heette.

De plek waar nu Hanoi ligt wordt al zo’n 5000 jaar bewoond, en is gelegen aan twee rivieren: de Rode Rivier en de Nhuệ, een aftakking van de Rode Rivier. Hoewel de stad een tropisch klimaat heeft, ligt het toch vrij ver van de evenaar af. Daardoor is er absoluut verschil merkbaar tussen de seizoenen, en is het er in de winter aanmerkelijk kouder. Hoogtepunten van Hanoi zijn onder andere markten in de oude stad, meren rondom de stad en Franse architectuur, gebouwd tijdens de Franse overheersing van Indochina. In Hanoi staat ook het mausoleum van Ho Chi Minh, alsmede een museum in zijn eer. Hanoi wordt geroemd als het ‘Parijs van het Oosten’ het is een zeer populaire bestemming! Ontdek Hanoi met een stadskaart van de Noorderzon en mis niets!

Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad ligt juist in het verre zuiden van het land, een dikke 1100 kilometer zuidwaarts. Dat zorgt er ook voor dat het klimaat van de stad beslist anders is: vochtiger en vooral tot wel 10 graden warmer.

Ook Ho Chi Minhstad staat vol met prachtige Franse architectuur. Voorbeelden hiervan zijn on ander andere het operagebouw, het stadhuis en de Notre Dame. Ho Chi Minhstad ligt aan het begin van de delta van de Saigon rivier.

Tijdens de oorlog werd er op grote schaal gevochten rondom Ho Chi Minhstad, en daar zijn nog veer overblijfselen van. Door de stad heen zijn verschillende musea, monumenten en oude oorlogsmachines tentoongesteld. Een van de meest populaire attracties van de stad is het Cu Chi tunnelcomplex, dat onder de stad doorloopt. Het complex werd door de communisten uitgebreid gebruikt en is onderdeel van een netwerk dat het hele land doorloopt. Er zijn kaarten beschikbaar van de tunnels, maar het merendeel is nog nooit gevonden.

Kaarten van de Vietnamese natuur

Vanaf de bergen uit Laos, Cambodja en China komen tientallen rivieren Vietnam binnenstromen richting de zee. Dat maakt het land zeer waterrijk daar plukken ze de vruchten van. Halong Bay, gelegen voor de kust bij Hanoi, wordt ook wel genoemd als één van de zeven wereldwonders van de natuur.  In de baai liggen duizenden eilandjes, die voornamelijk bestaan uit begroeide verticale rotsen. De rustige zee is helderblauw, en de combinatie is werkelijk een paradijs. Een must-see!

Backpacken

Vietnam is zonder te schromen een absolute toplocatie voor backpacken. Er zijn wandelroutes beschikbaar om de gehele kust van Vietnam af te lopen, die meer dan 2000 kilometer lang is. Je kan uiteraard ook het binnenland intrekken, en dan kom je al snel in Laos. De binnenlanden zijn amper bevolkt en je bent dan ook echt in de diepe jungle. Alleen voor ervaren wandelaars! Waar je dan ook loopt, je voelt je zekerder met wandelkaart en GPS op zak. Komt langs bij de Noorderzon voor de beste bereiding voor jouw vakantie in Vietnam! Andere hoogstandjes van Vietnam zijn Ninh Binh, Cao Bang en de Mekong Delta!

Blogs over Kaarten en gidsen