Noord-Italië

Kaarten en gidsen van Venetië

De attractie van formaat van de regio Veneto is natuurlijk de hoofdstad Venetië, de stad die gebouwd is op een honderdtal eilanden en doormidden wordt gesneden door de Canal Grande.

Het water is niet het enige wat Venetië zo bijzonder maakt, dat geldt natuurlijk ook voor de opvallende en zeer eigen architectuur, hoewel veel van daarvan uiteraard verband houdt met de ligging aan de vermaarde kanalen en de stormachtige opkomst van de stad tijdens de Italiaanse renaissance. Tijdens de hoogtijdagen van weleer, een positie die de stad eeuwenlang heeft kunnen handhaven, heeft zich een geheel eigen Venetiaanse architectuur ontwikkeld. Hoogtepunten uit die periode zijn grotendeels onaangetast en dus nog in volle glorie te bewonderen. Zo is de Rialtobrug uit de 16e eeuw een van de must-sees van de stad. [lees verder onderaan deze pagina.]

Toont alle 21 resultaten

Het grootste plein van de stad is het bekende San Marco bij de gelijk genaamde kathedraal. Er wordt weleens gezegd dat je hier het duurste kopje koffie van heel Europa kan drinken! Verder staat Venetië vol met talloze kerken, basilieken en andere architectonische hoogstandjes uit de renaissancetijd, en natuurlijk ook veel kunstmusea. Gelukkig kan je er meestal in de wat rustiger wijken nog heerlijk door de straten dwalen, zonder overlopen te worden door de toeristenmassa’s. Toch verdient het aanbeveling de drukke tijden te vermijden. Ontdek Venetië met de stadsgidsen van de Noorderzon!

Blogs over Venetië
Blogs over Kaarten en gidsen