West Nederland

Kaart en gidsen voor Utrecht, Flevoland en Noord-Holland

Op deze pagina ontdek je de kaarten en gidsen van de noordwestelijke provincies van Nederland! In de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland ontdek je sommige van de mooiste dingen van Nederland. Uiteraard ligt onze hoofdstad, Amsterdam, in deze regio, maar ook de nodige natuurparken. Elke provincie heeft zijn eigen grote natuurpark, waar we onderaan deze pagina meer over zullen vertellen. De provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland ontdek je met kaarten van de Noorderzon! Lees meer over de kaarten van deze regio onderaan de pagina of kom langs in onze winkel!

Resultaat 1–24 van de 32 resultaten wordt getoond

Kaarten van steden in noordwest Nederland

Deze provincies huisvestten twee van de grootste steden van Nederland: Utrecht en Amsterdam. Laten we als eerste over onze hoofdstad praten. De historie van Amsterdam is wereldwijd bekend, en was dan ook een van de economische grootmachten ten tijde van de Nederlandse Gouden Eeuw. Overblijfselen van deze tijd zijn nog volop te zien, alsmede vele tientallen musea en bezienswaardigheden. Uiteraard staat Amsterdam ook bekend om haar grachten en bruggen, waarvan er 250 in de Amsterdamse binnenstad staan. De bekendste brug is wellicht Magere Hein over de Amstel.

Ook Utrecht heeft de leuke grachten, waarvan de Oude gracht door heel Nederland beroemd is. De gracht, met twee verdiepingen, staat vol met gezellige en heerlijke horecagelegenheden en is werkelijk een visitekaartje voor de stad. Op warme zomeravonden is het nog tot laat druk in de Utrechtse binnenstad, en een wandeling langs de grachten is dan ook een favoriet. Daarnaast kan je in de Utrechtse Domtoren klimmen voor een prachtig uitzicht van de hele stad. Maar je kan ook onder de Dom gaan kijken! Neem een kijk onder deze kathedraal en duik in 2000 jaar Nederlandse historie.

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te doen in deze steden, en zijn er nog veel meer leuke steden om te verkennen in deze provincies. Zoals bijvoorbeeld Haarlem, met haar prachtige oude treinstation. We kunnen ze echter niet allemaal beschrijven, kom dus daarom naar de Noorderzon! Verken ze met een stadskaart uit onze winkel en vraag naar advies.

Kaarten van de natuur in noordwest Nederland

Zoals bovenaan genoemd heeft elke provincie waarvan we de kaarten bespreken op deze pagina een groot natuurgebied. Voor Noord-Holland is dat Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In dit park, dat zelfs deels volledig afgesloten is voor het publiek, kan je prachtig mooi wandelen en fietsen. Het park ligt net ten westen van Haarlem langs de zee, en vormt een prachtig duinnatuurgebied. Je vindt er kleine stukjes bos, veel heide en natuurlijk duingras. Qua fauna kom je vaak runderen tegen en ook reeën doen het erg goed in de regio.

Het belangrijkste natuurgebied van de provincie Utrecht is natuurlijk de Utrechtse Heuvelrug. Wandelen en fietsen door dit gebied is een groot genot, en het gebied is na de Veluwe in Gelderland het grootse bos van Nederland. De ‘rug’ is een stuwwal, gevormd door ijs, en is zo’n 50 kilometer lang. Het gebied is versnipperd geraakt door bebouwing en infrastructuur, maar de zuidelijke helft van de rug is grotendeels één park.

In Flevoland ontdek je de Oostvaardersplassen. Gelegen tussen Almere en Lelystad in, is dit het waterrijkste park van de drie. Het gebied is een waar paradijs voor vogels, en die zijn er dan ook volop. Je vindt er onder andere ook runderen, herten en wilde Konikpaarden. Oorspronkelijk was er een groot wilgenbos in het gebied, maar dit bos wordt almaar meer open, waardoor graslanden en moerassen de nadruk krijgen in het gebied. Oppassen dus! Blijf op de paden met een wandelkaart van de Noorderzon! In deze gebieden kun je ook prachtig mooi fietsen; neem dus ook je fietskaart mee.

Texel, met haar prachtige bossen, stranden en duinen hoort ook bij Noord-Holland, zie echter voor kaarten over dit eiland de pagina over Friesland & de Waddeneilanden. 

Blogs over Utrecht
Blogs over Kaarten en gidsen