Op deze pagina vind je de kaarten van de noordoostelijke Amerikaanse staten New York, Pennsylvania en Washington DC. Van deze staten is New York City natuurlijk met afstand de belangrijkste trekpleister, en met reden! Deze metropool is een van ’s werelds belangrijkste cultuurcentra en in New York wordt hedendaagse wereldgeschiedenis geschreven! Echter is New York City absoluut niet de enige reden om deze staten te bezoeken! De Blue Ridge Mountains zijn een waar spektakel en grote rivieren zoals de Delaware River en de Hudson hebben grote invloed op het landschap. Ontdek het noordoosten van de VS nu met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van dit gebied? Kom langs in onze winkel of lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond

Kaarten van New York State

Over New York City raak je natuurlijk nooit uitgepraat. Deze extreem dynamische metropool is continu in beweging. Geniet van de beste shopgelegenheden, de meest bijzondere muziekhallen zoals Madison Square Garden, historische bruggen met prachtige uitzichten over de Hudson, de unieke straten van Manhattan en uiteraard de verschillende wijken, welke meestal een Nederlandse naam hebben. Elke wijk heeft zijn eigen hoogtepunten, geschiedenis en identiteit, die allemaal beschreven staan in de reisverhalen over New York van de Noorderzon!

Verken ook de New Yorkse musea, zoals het Metropolitan Museum of Art en het natuurhistorisch museum van de stad. Deze musea zijn over de hele wereld toonaangevend, net als vele andere musea in de New York. Ontdek New York nu met kaarten van de Noorderzon!

Geniet ook van de New Yorkse natuur! Denk bijvoorbeeld aan de noordelijke Appalachen, grote rivieren zoals de Delaware River en de Hudson en natuurlijk de Niagara Watervallen op de grens met Canada!

Pennsylvania

Het achterland van New York State lijkt erg op dat van Pennsylvania. Dit zeer waterrijke gebied wordt gedomineerd door de Appalachen en grote rivieren zoals de Delaware River. De Appalachen is een groot en langwerpig gebergte dat strekt vanaf het Canadese New Foundland tot aan Georgia in het zuidoosten van de VS. Ontdek de Appalachen met de Appalachian Trail, een langeafstands-pad over het gehele gebergte! Haal nu jouw wandelkaarten van de Appalachen in huis voor dit geweldige avontuur! De Appalachen zijn een zeer groen middelhoog-gebergte en een gemiddelde hoogte van zo’n 1000 meter. Het hoogste punt is Mount Mitchell in North Carolina met een hoogte van 2000 meter.

De grootste stad van Pennsylvania is Philadelphia, op zo’n 130 kilometer ten zuidwesten van New York. Verken het prachtige stadhuis van de stad en geniet van een concert van het prestigieuze Philadelphia Orkest!

Washington DC

Weer zo’n 200 kilometer naar het zuidwesten ligt Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Bezoek deze zeer groene stad onder andere om het Capitool te bekijken, alsmede het Washington monument met het bijbehorende veld waar zo veel geschiedenis is geschreven. Denk daarbij aan de protesten tegen de Vietnamoorlog en de speech van Martin Luther King!

Ontdek het noordoosten van de VS met kaarten van de Noorderzon! Kom langs en haal het meeste uit jouw trip naar deze staten! 

Blogs over Kaarten en gidsen