Op deze pagina vind je de kaarten van het prachtige Zuidelijk-Afrikaanse land Namibië, waar je onder andere de oudste woestijn van de wereld vindt: de Namib-woestijn! Deze en de vele andere woestijnen van Namibië maken het land zeer ontoegankelijk. Op Mongolië na is Namibië dan ook het minst bevolkte land van de wereld. Namibië werd vanaf 1915 tot het einde van de Apartheid in 1990 door Zuid-Afrika geregeerd. Voor 1915 was Namibië tijdelijk een Duitse  kolonie. Het Namibische landschap is niet alleen maar woestijn: er zijn kleinere stukken bos, savanne en zelfs wetlands in met name het noorden van het land. Ontdek Namibië met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

 

Toont alle 21 resultaten

Een bezoek aan Namibië

Namibië leeft voor een belangrijk deel van de export van diamanten en de toeristische sector. Populaire toeristische attracties zijn onder andere de Namib-woestijn, de Kalahari en de Namibische savanne, waar je onder andere de bekende Apenbroodboom kan vinden. Ook de visrivier is een unieke attractie: de rivier heeft op de Amerikaanse Grand Canyon na de grootste canyon ter wereld uitgegraven. De kloof is ruim 150 kilometer lang en tot wel 550 meter diep.

Vrijwel alle internationale toeristen die Namibië bezoeken, komen het land binnen via de hoofdstad Windhoek. Deze stad ligt vlakbij de Kalahari en vanuit hier vertrekken de meeste tochten die verder het land in gaan. In Windhoek zelf staan nog meerdere overblijfselen van de Duitse kolonisatieperiode, voornamelijk kerken en herenhuizen. Ontdek Namibië met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen