Mexico (en de Maya-regio)

Kaart en gidsen voor Mexico behalve Yucatan

Op deze pagina vind je de kaarten van het mooie Mexico, dat strijkt vanaf de zuidgrens van de VS bij New Mexico en Texas tot aan de jungles van Guatemala en Belize in Midden-Amerika. Waar het noorden van Mexico vooral uit woestijn bestaat, wordt het landschap steeds natter en groener naarmate je zuidwaarts gaat en dichterbij de evenaar komt. Helemaal in het zuiden van Mexico op het schiereiland Yucatan bevind je je in een dichte jungle! Mexico is een land van oude en moderne cultuurschatten. Denk daarbij aan de oude Maya-tempels en de huidige traditionele feesten zoals de Dag van de Dood. Mexico heeft met Cancún, Monterrey en Mexico-Stad ook nog geweldige steden om te ontdekken, en dat doe je natuurlijk met kaarten van de Noorderzon! Zoek nu jouw kaart van Mexico uit voor de beste vakantie!

Toont alle 11 resultaten

Kaarten van de Mexicaanse steden

Mexico-Stad is een van de grootste steden van de wereld met een inwoneraantal van 23 miljoen, en dat maakt het zelfs na het Braziliaanse São Paulo de grootste stad van het hele Amerikaanse continent.

Mexico-Stad is oorspronkelijk gesticht door de Azteken in de 14e eeuw. Zo’n 200 jaar later in de 16e eeuw werd de stad ingenomen door de Spanjaarden en is vervolgens meermaals veroverd geweest door onder andere Frankrijk. Mexico-Stad is een stad vol met prachtige bezienswaardigheden zoals de bijzondere gebouwen rondom het Zócalo-plein. Dit plein is na het Chinese Plein van de Hemelse Vrede het grootste plein van de wereld, en aan het plein vind je onder andere een Azteekse tempel, het Nationale Paleis van Mexico en de Spaanse Kathedraal. Ontdek al het andere moois dat Mexico-Stad te bieden heeft met stadskaarten en gidsen van de Noorderzon!

Cancún

Cancún is een stad in het uiterste oosten van Mexico, gelegen aan de Caraïbische Zee. De stad is een wereldwijd bekend toeristenoord met prachtige stranden, gezellige horeca en een betoverend mooi achterland. Verken de Yucataanse jungle met kaarten van de Noorderzon! Rondom Cancún liggen meerdere Maya ruïnes, die meer dat een bezoek waard zijn.

Kaarten van de Mexicaanse natuur

Hierboven noemde we al kort het regenwoud van Yucatán. In dit regenwoud vind je behalve geweldige natuurlijke schoonheden ook volop overblijfselen van de Maya’s zoals hun oude hoofdstad Calakmul. In de omgeving van de stad staan meerdere prachtige tempels. Door de afgelegen ligging, vlakbij de grens met Guatemala, komen hier maar weinig mensen. De beste manier om hier te komen is te voet! En laat backpacken door Mexico en Midden-Amerika nou net eens een geweldige uitdaging zijn door de historie van het Amerikaanse continent! Ontdek de Mexicaanse jungle met wandelkaarten van de Noorderzon!

Verken ook het grote aantal watervallen in midden-Mexico rondom de Ciudad Valles de Huasteca. Volg de Micos-rivier en de uitgebreide wildernis rondom de rivier, met meer dan 2000 verschillende plantensoorten en veel soorten apen, papegaaien en andere junglebewoners. Ga op pad in Mexico met kaarten en gidsen van de Noorderzon en beleef de vakantie van je leven!

Blogs over Kaarten en gidsen