Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het vulkansiche IJsland, de scherpe Faeröer Eilanden en het ijzige Groenland. Deze eilanden liggen allen in de zeer vruchtbare noordelijke Atlantische oceaan, vol met vis, dolfijnen en andere grote walvissen. Vanaf IJsland kan je volop walvissen spotten en de visserij vormt een belangrijke inkomstenbron voor het land. Het IJslandse landschap staat bekend om haar geologische verschijnselen zoals vulkanen, geisers en natuurlijk verwarmde meren zoals het Blue Lagoon bij Grindavík. Vanaf de IJslandse hoofdstad Reykjavik kan je het hele land over. Doen! Meer weten over de kaarten van IJsland? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw kaart uit van IJsland!

Resultaat 1–24 van de 72 resultaten wordt getoond

Kaarten van de IJslandse natuur

Hoewel IJsland erg ver in het noorden ligt, is het klimaat er relatief mild door de grote vulkanische activiteit. Desalniettemin kan het in de regio’s met minder vulkanische activiteit er koud worden en waan je je op de noordpool! Als het winterhalfjaar voorbij is rond april en mei smelt de sneeuw van de bergtoppen en verschijnen er overal prachtige rivieren die de sneeuw in recordtempo afvoeren naar de oceaan. In de rivieren liggen honderden prachtige watervallen die vaak alleen in dit seizoen water bevatten, en daarom is IJsland in de lente dan ook een absolute aanrader.

Met bustours vanuit Reykjavik kom je langs alle belangrijkste hoogtepunten van het eiland zoals geisers, het Blue Lagoon en ga je ’s avonds naar duistere plekken om het noorderlicht te bekijken. Echter kan je natuurlijk ook een individuele reis boeken en hoef je niet met een tour mee! Verken IJsland op je gemak met landkaarten van de Noorderzon, en bewandel de IJslandse natuur met wandelkaarten! Plan je eigen route en haal het meeste uit jouw vakantie naar IJsland! Loop bijvoorbeeld de Laugavegur route, een 4-daagse trek!

Kaarten van Reykjavik

De IJslandse hoofdstad Reykjavik is ook gelijk de enige stad op het eiland van enig formaat. De hippe stad heeft zo’n 120 duizend inwoners en staat vol met prachtig gekleurde gebouwen, gezellige horeca en bijzondere kerken. Reykjavik ligt in een baai in het oosten van IJsland en is het absolute centrum van het land. Niet veel steden hebben zo’n groot aanbod aan vis en visrestaurants als Reykjavik, en vanuit de haven vertrekken dan ook veel boten om walvissen en papegaaiduikers te gaan bekijken. 

Blogs over IJsland
Blogs over Kaarten en gidsen