Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het magnifieke Costa Rica, ofwel het ‘rijke kust’ in het Spaans. Deze voormalige Spaanse kolonie ligt tussen Panama en Nicaragua in Midden-Amerika, en heeft dus een heerlijk tropisch klimaat. Costa Rica behoort tot de landen met de grootste biodiversiteit van de wereld, wat alles te maken heeft met de regenwouden in het land en de koraalriffen voor de kust. De flora en fauna van Costa Rica heeft invloeden vanuit zowel Noord-Amerika als Zuid-Amerika, welke geweldig tot bloei komen onder invloed van het tropische klimaat. Ontdek Costa Rica met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaarten van Costa Rica en haal het meeste uit jouw trip naar dit prachtige land!

Toont alle 21 resultaten

Kaarten van de Costa Ricaanse natuur

Zoals bijna elk land in Midden-Amerika heeft ook Costa Rica een betoverend mooie natuur. Het kleine land ligt volledig in de tropen, en er zijn maar weinig steden, met name aan de kant van de Caraïben. In het oosten van het land vind je dan ook de meeste nationale parken, welke gevuld zijn met bijzondere dieren. In Costa Rica komen zelfs 10% van alle vogelsoorten op aarde voor! Buiten de jungle heeft Costa Rica natuurlijk een erg lange kustlijn met sommige van de beste stranden van de wereld! Ook duiken tussen het koraal en grote hoeveelheden vissen is erg populair, en een must-do ervaring als je in het land bent!

Backpacken door Midden-Amerika

Buiten het bezoeken van de hotspots van Costa Rica, is wandelen door het land een van de bekendste manieren om Costa Rica te ontdekken. Neem je rugzak, GPS en wandelkaart mee en ga op stap! En dat geldt niet alleen voor Costa Rica, maar voor heel Midden-Amerika! Wandel vanaf Mexico tot aan Colombia en mis niets van dit tropische paradijs! 

Blogs over Kaarten en gidsen