Zuidelijk Zuid-Amerika

Kaart en gidsen voor Chili, Argentinië, Patagonië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het veelzijdige Chili, het langgerekte Zuid-Amerikaanse land van meer dan 4000 kilometer lang. Deze lengte zorgt uiteraard voor grote klimaatverschillen, net als de grote verschillen in hoogte. De Andes in Chili rijkt tot wel 6900 meter! Daarentegen telt het land ook meerdere grote laagvlaktes. Op een van deze vlaktes is de Chileense hoofdstad Santiago gebouwd, welke een prachtige oude stad is vol met neoklassieke architectuur. Corresponderend met de klimaatverschillen, is de Chileense natuur net zo veelzijdig: van extreem droge woestijnen in het noorden tot zeer vochtige loofbossen in centraal Chili, en van hooggebergtes tot grote waterpartijen. Ontdek veelzijdig Chili met kaarten van de Noorderzon! Kom langs en vind jouw ideale kaart van Chili, zodat je het meeste uit jouw vakantie haalt!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kaarten van het Chileense landschap

Zoals uitgebreid benoemd in de introductie, is het landschap van Chili erg verschillend. In noordelijk Chili, tegen de grens met Argentinië liggen de hoogste bergen van het land. Ietwat verder landinwaarts in noordelijk Chili ligt de Atacama-woestijn, wat de droogste plek op aarde is. Dit woestijnlandschap verandert vervolgens snel in hoge glooiende bergen met grote uitgestrekte hoogvlaktes. Iets zuidelijker wordt het landschap vruchtbaarder, en uit deze regio komt dan ook de bekende overheerlijke Chileense wijn. Ook in centraal Chili wordt uitgebreid wijn verbouwd, maar hier wordt het landschap alsmaar natter, ruwer en groener. Nog iets verder zuidwaarts, in de regio Sur, nemen uitgestrekte bossen, fjorden en wilde rivieren het landschap in hun greep, wat zorgt voor prachtige taferelen. Honderden watervallen en loofbossen zorgen voor een betoverend mooi gebied. Denk bijvoorbeeld aan het Park Nacional Puyehue, het meest bezochte park van Chili, met reden! In het beschermde park Puyehue zijn gelukkig veel wandelpaden, zodat je de prachtige natuur ultiem kan bekijken.

Verder zuidwaarts, in de regio Austral, rijzen de bergen steeds verder de hoogte in en worden ze erg grof en ruw, haast onbegaanbaar. De regio Austral bestrijkt heel Chileens Patagonië, met al haar pracht en praal. Wilde natuur wordt afgewisseld door diepe kloven, gletsjers en machtige uitzichten over bergmeren. Niet alleen het landschap is extreem; het weer is dat ook. Het weer kan totaal omslaan van zonneschijn naar ijsregens binnen 15 minuten. Oppassen dus! Laat je echter niet afschrikken door het gure weer: volgens menig mens is Patagonië de mooiste plek op aarde. Ontdek het allemaal met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Chileense steden

Met ruim 5 miljoen inwoners is Santiago met afstand de grootste stad van Chili, en alle belangrijkste parlementaire gebouwen zijn dan ook hier gevestigd met uitzondering van het congresgebouw: dat staat in Valparaíso. Chili heeft zich in rap tempo herstelt van het regime van Pinochet, en is vandaag de dag de meest vooruitstrevende natie van heel Zuid-Amerika. Deze economische voorspoed zie je terug in het straatbeeld van Santiago: grote wolkenkrabbers, standbeelden en paleizen sieren de stad, net als de prachtige bergen op de achtergrond. Cultuur snuiven kan uiteraard ook in Santiago. Denk aan leuke musea zoals het kleinkunst museum of het museum voor de moderne kunst, beide gehuisvest in mooie historische gebouwen. Ontdek Santiago met stadskaarten van de Noorderzon!