Indochina

Kaart en gidsen voor Cambodja

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het tropische Cambodja, het kleinste land van het oude Franse Indochina. Ongeveer de helft van Cambodja is bedekt met regenwoud, de andere helft is akkerland. Langs de kust liggen veel mangrovebossen, die een leuke afwisseling vormen met de prachtige zandstranden van het land. De Angkor Wat is de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Deze boeddhistische tempel uit de 12e-eeuw is zelfs het grootste religieuze bouwwerk van de wereld! De prachtige Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh staat vol met klassieke bouwwerken, markten en musea. Je ontdek het allemaal met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Cambodja? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder!

Toont alle 10 resultaten

Kaarten van de Cambodjaanse steden

In centraal Cambodja, vlak boven het Tonlé Sapmeer ligt de moderne stad Siem Reap, niet zo ver van het Angkor-complex. Siem Reap is een populaire ontmoetingsplek de Angkor-tempels te gaan bezoeken, maar ook om verder het platteland van Cambodja in te trekken zoals de bergen in het noorden en westen van het land. Behalve de Angkor heeft Siem Reap nog veel meer te bieden zoals kleinere boeddhistische tempels en het archeologisch museum, waar je nog veel meer kunt leren over de oude tempels. Daarnaast vind je er ook het Oorlogsmuseum van Cambodja, waar het regime en het leven onder de Rode Khmer beschreven staat.

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. De stad ligt bij de samenvloeiing van de Tonlé Sap-rivier en de Menkong, welke beide in het regenseizoen zwaar overstromen. Phnom Penh moest nadat de Vietnamoorlog voorbij was en de Rode Khmer waren verdreven vrijwel volledig opnieuw opgebouwd worden, wat nog lang duurde. Je gaat naar Phnom Penh voor de prachtige stadsparken, het koninklijke paleis, de vijf tempels van de stad en de gezellige markten. Ontdek de Cambodjaanse steden met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Cambodjaanse natuur

Net zoals Thailand, Laos en Vietnam heeft Cambodja een tropisch klimaat en een junglelandschap. Oorspronkelijk was vrijwel het gehele land bedekt met regenwoud, maar door houtkap is daar nog maar de helft van over. In de grensstreken van Cambodja is het regenwoud nog vrij onaangetast, en hier liggen meerdere natuurreservaten. In deze prachtige parken vind je onder andere Aziatische olifanten, grote katachtigen, reeën en andere grote zoogdieren. In de Cambodjaanse natuurparken leven ook veel grote vogels zoals de ernstig bedreigde Reuzenibis, het nationale symbool van Cambodja.

Backpacken door Indochina is erg populair, en met reden! Ontdek dit prachtige landschap nu zelf te voet met wandelkaarten en wandelgidsen van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen