Indochina

Kaarten en gidsen voor Cambodja

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het tropische Cambodja, het kleinste land van het oude Franse Indochina. Bijna de helft van Cambodja is bedekt met regenwoud, de andere helft (grofweg!) is landbouwgrond. Langs de kust liggen veel mangrovebossen, die een prachtige afwisseling vormen met de zandstranden. Het tempelgebouw Angkor Wat is de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Dit boeddhistische complex uit de 12e-eeuw is het grootste religieuze gebouw van de wereld. De mooie en interessante Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh telt vele oorspronkelijke bouwwerken, markten en musea. Je ontdek het allemaal met de reisgidsen en overige boeken over Cambodja van de Noorderzon! Lees onderaan deze pagina verder!

 

Toont alle 14 resultaten

Cambodjaanse steden

In centraal Cambodja, vlak boven het Tonlé Sapmeer ligt de moderne stad Siem Reap, niet zo ver van Angkor Wat. Siem Reap is een populair uitgangspunt om de Angkor-tempels te gaan bezoeken, maar ook om verder het platteland van Cambodja in te trekken zoals de bergen in het noorden en westen van het land. Behalve Angkor heeft Siem Reap nog veel meer te bieden zoals kleinere boeddhistische tempels en het archeologisch museum, waar je nog veel meer kunt leren over de oude tempels. Daarnaast vind je er ook het Oorlogsmuseum van Cambodja, waar veel te vinden is omtrent het regime en het leven onder de Rode Khmer.

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. De stad ligt bij de samenvloeiing van de Tonlé Sap-rivier en de Mekong, die beide in het regenseizoen vaak overstromen. Phnom Penh moest nadat de Vietnamoorlog voorbij was en de Rode Khmer waren verdreven vrijwel volledig opnieuw opgebouwd worden, wat jaren duurde. Je gaat naar Phnom Penh voor de prachtige stadsparken, het koninklijke paleis, de vijf tempels van de stad en de gezellige markten. Ontdek de Cambodja met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

de Cambodjaanse natuur

Net als Thailand, Laos en Vietnam heeft Cambodja een tropisch klimaat en een junglelandschap. Oorspronkelijk was vrijwel het gehele land bedekt met regenwoud, maar door houtkap is daar nog maar de helft van over. In de grensstreken van Cambodja is het regenwoud nog vrij onaangetast, en hier liggen meerdere natuurreservaten. In deze prachtige parken vind je onder andere Aziatische olifanten, grote katachtigen, reeën en andere grote zoogdieren. In de Cambodjaanse natuurparken leven ook veel grote vogels zoals de ernstig bedreigde Reuzenibis, het nationale symbool van Cambodja.

 

Blogs over Kaarten en gidsen