Caribisch Gebied

Kaart en gidsen voor Aruba, Bonaire, Curaçao

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de drie grootste Nederlandse Antillen, Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden liggen allen voor de kust van Venezuela en hebben een relatief droog klimaat. Wilde regenwouden kom je op de ABC-eilanden dan ook niet tegen, maar prachtige steppes zoals het Slagbaai nationaal park op Bonaire maken dat meer dan goed. De steden op de Benedenwindse-eilanden staan uiteraard bol van Nederlandse architectuur. Ontdek bijvoorbeeld de unieke gekleurde huizen in Willemstad op Curaçao! Meer weten over kaarten van de Nederlandse Antillen? Verken ze nu bij de Noorderzon!

Resultaat 25–37 van de 37 resultaten wordt getoond

Kaarten van Curaçao

Curaçao is het grootste en bekendste eiland van de Nederlandse Antillen. Zo’n honderd jaar nadat de Spanjaarden zich in 1527 op het eiland hadden gevestigd, kwam Curaçao in handen van de West Indische Compagnie, waarna het land snel gebruikt werd voor plantages, zoutwinning en andere economische activiteiten voor de export. De rijke geschiedenis van Curaçao is uitgebreid te ontdekken op het eiland zelf, met name met een tocht door Willemstad. De oude gebouwen en gebieden van de stad zoals de Handelskade en het Penhagebouw geven je een impressie van hoe het ooit was. Het gehele centrum van Willemstad is opgenomen op het Werelderfgoedlijst.

Het droge landschap van Curaçao herbergt twee natuurgebieden, beide in het westen van het eiland. In deze gebieden vind je een aantal leuke soorten vogels, leguanen en hagedissen. Qua vegetatie kent Curaçao een paar vreemde bomen, zoals de dividivi-boom. Ook komen er orchideeën voor en veel soorten cactussen.

Kaarten van Aruba

Aruba is een zeer zonnig, droog en klein eiland met leuke, gezellige plaatsen en leuke natuur. Echter, Aruba is vooral bekend vanwege de prachtige witte zandstranden die het eiland rijk is. De combinatie met een extreem helderblauwe zee maakt Aruba tot een van de beste zonvakantiebestemmingen van de wereld. Ontdek Aruba nu met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Bonaire

Van de drie ABC-eilanden heeft Bonaire de rijkste natuur, die je vooral terugziet in het Slagbaai nationale park, dat het grootste nationale park is van de hele Caraïben. In dit park vind je tientallen soorten reptielen, vogels en andere kleine dieren. Rondom Bonaire is de zee ook zeer levendig, wat geresulteerd heeft in het maritieme nationale park ‘Bonaire’, met zeer veel leven onder water. Verken Bonaire en de andere ABC-eilanden met kaarten van de Noordenzon en haal het meeste uit jouw vakantie naar deze prachtige eilanden! 

Blogs over Kaarten en gidsen