Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Argentinië, op Brazilië na het grootste land van Zuid-Amerika. Argentinië een zeer langgestrekt land dat wel bijna 4000 kilometer lang is van noord naar zuid. De Andes loopt als een ruggengraat door het land heen, en de Aconcagua is met zijn bijna 7000 meter hoog de hoogste berg van het hele Amerikaanse continent. Zoals elke prominente berg van een continent, ligt ook de Aconcagua op een landsgrens, namelijk die met Chili. Argentinië is een land van vele klimaten, vulkanen, veelzijdige natuur en grote steden. Hoofdstad Buonos Aires huisvest een derde van de inwoners van het land, en is daarmee het absolute centrum van Argentinië. (Het zuiden van dit uitgestrekte land behoort tot Patagonië, klik op de naam voor alles over die regio). Meer weten over de kaarten van Argentinië? Kom langs en bekijk jouw kaart of gids van dit grote land!

 

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Argentijnse natuur

Argentinië ligt in zijn geheel op het zuidelijk halfrond. Het noorden van het land, tegen de grenzen met Bolivia, Paraguay en Uruguay is bedekt met een dicht regenwoud. Argentinië is een land vol met ongerepte unieke natuur. Een voorbeeld hiervan zijn de Iguazu-watervallen. De rivier Iguaçu (Portugese spelling) dondert 70 meter naar beneden en doet dat via zo’n 300 watervallen die allemaal samen komen. De Niagara-watervallen op de Amerikaans-Canadese grens verbleken bij de kolossaliteit van de Iguazu-watervallen, en zijn een waar spektakel. Iets naar het oosten van de ze watervallen ligt de berg van de 7 kleuren, ofwel de Purmamarca. Vanuit deze plaats vertrekken vele wandeltochten. Bewandel ze met wandelkaarten van de Noorderzon!

Verder naar het zuiden droogt het landschap snel op, en zijn er veel woestijnen, steppes en hoogvlaktes. In deze gebieden is get gemakkelijk, afhankelijk van de hoogte, om bijzondere cactussen te zien, lama’s, alpaca’s en flamingo’s.

Patagonië

Zuidelijk Argentinië wordt vooral gekenmerkt door hoge bergen, scherpe rotsen en hoogvlaktes, afgewisseld met vulkanen die al dan niet actief zijn. Tussen de besneeuwde bergtoppen door zijn sommige van de mooiste uitzichten van de gehele wereld zichtbaar, regelmatig over een groot bergmeer heen. Bekijk ook de tientallen gletsjers in dit gebied, die verraderlijk snel smelten.

Vertrekpunt voor tochten door Argentinië is vaak de stad Bariloche aan de noordgrens van het gebied. Deze stad heeft een aparte geschiedenis: Bariloche werd bekend als toevluchtsoord voor criminelen uit het Duitse naziregime. Bariloche werd in de 19e eeuw gesticht door Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers, en hun invloeden zijn nog zeer aanwezig in de stad. De stad heeft een zeer Midden-Europees voorkomen.

Buenos Aires

Buenos Aires is het absolute centrum van Argentinië. De stad in gelegen aan een baai in het noordoosten van het land, net onder de grens met Brazilië. De rivieren Uruguay en Panama vloeien hier beiden in de Atlantische Oceaan.

Trekpleisters van Buenos Aires zijn on andere de Avenida 9 de Julio, de breedste straat ter wereld, en het Casa Rosada met het bijbehorende Plaza de Mayo, een plein dat vernoemd is naar de Argentijnse onafhankelijkheid van Spanje. Buenos Aires is de climax van de Argentijnse kookkunst, waar proteïnen het hoofdbestanddeel van zijn. Net zoals Brazilianen, houden Argentijnen erg van rundvlees en bonen. Ontdek Buenos Aires met stadskaarten van de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen