In de lengte | Myra de Rooy

3000 km solo door de Noorse bergen

29,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
In de lengte | Myra de Rooy
Regio
UitgavedatumDecember 2020
Gewicht0.86 kg
Uitgever

ISBN

9789462263888

Pagina aantal

400

Auteursnaam

Myra de Rooy

Formaat

234 x 170 x 30 mm, hardback

Categorie
December 2020 | 0.86 kg | Lecturis | 9789462263888 | 400 | Myra de Rooy | 234 x 170 x 30 mm, hardback
Extra titelinformatie

Soms kiest een reis jou uit, meer nog dan jij die kiest. Zelfs voor ervaren langeafstandswandelaars is ‘Noorwegen in de lengte’ een fysieke uitdaging, een indrukwekkende en eenzame tocht door Europa’s laatste grote wildernis. Myra de Rooy trekt solo door de bergen van het zuidelijkste puntje van Noorwegen,de vuurtoren van Lindesnes, naar het noordelijkste punt, de Noordkaap - een tocht van 3.000 kilometer.

Zij maakt alle seizoenen mee – van noorderlicht tot middernachtzon. In de winter met slee en op ski’s, kamperen bij min 34 graden, dagenlang vastzitten in afgelegen berghutten tijdens vliegende storm, wekenlang geen mens tegenkomen. In de zomer trekt ze met haar rugzak door adembenemende berggebieden, langs gletsjers, bruisende rivierenen stille meren, ze beklimt heilige bergen, maar sopt ook door arctische toendramoerassen met rendieren en dansende muggen als gezelschap. Soms is het afzien en gevaarlijk, toch is het vooral genieten van een weids en ruig berglandschap.

Het is een innerlijke reis, want wie alleen reist, komt vooral zichzelf tegen. Daarnaast zijn het de inspirerende ontmoetingen onderweg die extra diepgang aan deze voetreis geven. Zoals kunstenaars, milieukundigen en mijnbouwactivisten, die allen op een eigen manier een verhouding met de natuur hebben. Ze spreekt met veel Sami (Lappen is een scheldwoord), zoals de zangeres Mari Boine, en hoort bijzondere levensverhalen over de discriminatie en bedreigingen van dit inheemse volk. Bovenal is In de lengte een persoonlijk verhaal over de kracht en schoonheid van de bergen.