In de Kop van Overijssel | wandelgids, fietsgids

Lopen, fietsen en stilstaan

24,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
In de Kop van Overijssel | wandelgids, fietsgids
Regio
UitgavedatumMei 2021
Uitgever

ISBN

9789050118002

Pagina aantal

224

Auteursnaam

Harry Stegeman

Formaat

15 x 22 cm

Categorie ,
Mei 2021 | KNNV | 9789050118002 | 224 | Harry Stegeman | 15 x 22 cm
Extra titelinformatie

De Kop van Overijssel is Nederland in het klein, een ingewikkelde optelsom van landschapstypen. Ontdek al wandelend en fietsend dit fascinerende gebied en zijn unieke landschappen. 'In de Kop van Overijssel' is een rijk geïllustreerd leesboek voor liefhebbers van natuur en cultuurhistorie. Met inspiratie voor mooie wandel- en fietsroutes.

In de Kop van Overijssel ligt een laagveenmoerasgebied dat in Noordwest-Europa zijn weerga niet kent: een labyrint van hooi- en rietland, plassen, sloten en vaarten, moerassen en moerasbossen, gevormd door turfstekers, vaarboeren, vissers, kooikers en rietsnijders. In De Wieden liggen dorpen als Giethoorn, Wanneperveen, Dwarsgracht en Belt-Schutsloot. In de Weerribben vind je Ossenzijl, Kalenberg, Wetering en Nederland.

Polders delen het moerasgebied in tweeën. Langs de oude Zuiderzeedijk, van Kuinre via Blokzijl naar Vollenhove, ligt op de zeeklei een lang lint van sappige weilanden. Dat lage land ligt ingeklemd tussen hoge zand- en keileemgronden, met bossen, heidevelden en vooral kleinschalige coulissenlandschappen. Met in het noorden plaatsen als Steenwijk, Willemsoord, Paasloo en Oldemarkt en in het zuiden Vollenhove, Sint Jansklooster en, net naast de keileemrug, Zwartsluis.

De auteur wandelt, fietst door dit unieke gebied en staat vooral veel stil: wat zie ik en waar komt het vandaan?
Voor liefhebbers van fietsen, wandelen, natuur en cultuurhistorie.
- Boeiende verhalen en scherpe waarnemingen
- Tal van historische achtergronden
- Inspiratie voor mooie wandelingen en fietstochten

Harry Stegeman werkte als docent en onderzoeker in het hoger onderwijs. Hij was jarenlang hoofdredacteur van een onderwijstijdschrift en publiceerde tal van boeken en artikelen op zijn vakgebied. In de Kop van Overijssel is zijn derde boek over zijn andere passie: natuur, geschiedenis en landschap. Eerder schreef hij Langs de Nederrijn en Lopen langs de Linge.