Ik ken een berg die op me wacht | Sholeh Rezazadeh

literaire roman

21,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Ik ken een berg die op me wacht | Sholeh Rezazadeh
Regio
Uitgavedatum 2023
Uitgever

,

ISBN

9789026358685

Auteursnaam

Sholeh Rezazadeh

Categorie
2023 | Ambo, Anthos | 9789026358685 | Sholeh Rezazadeh
Extra titelinformatie

Ik ken een berg die op me wacht van Sholeh Rezazadeh is een weergaloos mooie roman over het verlangen naar rust en ruimte.

Ik ken een berg die op me wacht vertelt over de veertigjarige Alma die woont in een woonboot op de Amstel, een rimpelloze rivier. Ze heeft een drukke baan. Op een dag neemt ze een radicaal besluit: ze reist in haar eentje naar Iran. Daar sluit ze zich aan bij een nomadenvolk. Saray hoedt schapen en melkt geiten. Ze is verliefd op een jongen van een andere nomadenfamilie en ontmoet hem in het geheim aan de oever van de Aras, de bruisende rivier die door het ruige berglandschap dendert.

Lukt het Alma om haar jachtige bestaan achter zich te laten? De nomaden leven bij de dag en eten wat de seizoenen te bieden hebben. In plaats van constant op hun iPhone te turen zijn ze verbonden met elkaar. Maar ze worden in hun voortbestaan bedreigd. Door de klimaatverandering wordt het steeds droger, Aras buldert minder en steeds meer jonge nomaden willen in de stad leven.

In een prachtige poëtische stijl die de lezer herkent van haar debuutroman De hemel is altijd paars vertelt Sholeh Rezazadeh in Ik ken een berg die op me wacht het bijzondere verhaal van Alma en Saray, van de Aras en de Amstel.

Over Sholeh Rezazadeh: 'Haar taalgebruik is onwaarschijnlijk mooi.' - de Volkskrant