Hochtouren Ostalpen | Rother Selection

32,50

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Hochtouren Ostalpen | Rother Selection
Regio
UitgavedatumJuni 2021
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763330102

Categorie
Juni 2021 | Bergverlag Rother | Rother Selection | 9783763330102
Extra titelinformatie

Piz Bernina, Piz Palü, Ortler, Adamello, Großglockner, Hochalmspitze ... - Grote namen van grote bergen zijn in dit boek verzameld, inclusief de klassieke beklimmingen die elke bergbeklimmer met ervaring in het hooggebergte ooit in zijn tourboekje wil hebben.

De uitbreiding tot 100 tochten in de 2e editie heeft de rijke selectie tochten verder gecompleteerd, zodat alle noemenswaardige en vergletsjerde berggroepen van de Oostelijke Alpen in dit boek vertegenwoordigd zijn, meestal met meerdere mooie beklimmingen. In de 7e editie, die nu beschikbaar is, hebben de auteurs zich vooral geconcentreerd op het rekening houden met de snel veranderende omstandigheden ten gevolge van het terugtrekken van gletsjers.

Naast de bekende toproutes vindt de lezer ook tot nu toe weinig bekende bestemmingen, die de auteurs als ware "delicatessen" hebben ontdekt. Aan de andere kant hebben ze zoveel vermeende of voormalige klassiekers als gevolg van een huidige herziening opzettelijk niet aanbevolen. Ten laatste op dit punt merkt men op dat hier geen "bureau alpinisten" aan het werk waren: Edwin Schmitt is een ervaren klimmer op grote hoogte en allround bergbeklimmer, Wolfgang Pusch is geodetist voor gletsjermetingen en als berggids van het leger ook beroepsmatig in het hooggebergte actief. De nadruk ligt op de vergletsjerde Centrale Alpen van Bergell tot de Ankogel- en Goldberggroepen, maar ook opmerkelijke bergen van de Dolomieten zoals de Marmolada zijn opgenomen. In de "paradegebieden" zijn er vaak ideale mogelijkheden om afzonderlijke routes aaneen te rijgen tot meerdaagse ondernemingen. Hierop wordt met name in de routebeschrijvingen gewezen. De beschreven tochten op grote hoogte variëren van eenvoudige beginnersroutes tot zeer grote gecombineerde rots/ijs expedities. De uitgebreide informatie met nauwkeurige routebeschrijvingen, kaartgedeelten en kleurenfoto's - voor elke tocht ook ten minste één foto met gemarkeerde routes - laat niets te wensen over. Het reisboek voor de oostelijke Alpen - om te plannen, te bladeren en te dromen!