Het Leven van Celio | roman van Mauro Corona

22,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Het Leven van Celio | roman van Mauro Corona
Regio
Uitgavedatum 2023
Uitgever

ISBN

9789028450776

Gebied

Dolomieten

Auteursnaam

Mauro Corona

Categorie
2023 | Wereldbibliotheek | 9789028450776 | Dolomieten | Mauro Corona
Extra titelinformatie

'Ik beschouw Mauro Corona als een van de belangrijkste Italiaanse schrijvers.' Paolo Cognetti

Wie is Celio? 'Niemand en niets,' zegt hij over zichzelf. Op het eerste gezicht is Celio een eenvoudige, onbeduidende man uit een dorp in de Dolomieten. Hij verdient de kost als houthakker, steenhouwer, mijnwerker, imker en stroper. Celio is een eenzaat, een mensenhater, onaangenaam in de omgang en intolerant tegenover anderen.

Maar Celio is ook de man bij wie Mauro Corona, veertig jaar jonger, beschutting vond tegen het geweld van zijn vader. De man die hem inwijdde in de mysteries en wijsheid van de natuur, die hem de schoonheid van de bergen toonde, die hem de waarde van vriendschap liet proeven, die hem liet zien waar het werkelijk om gaat in de jaren die ons op aarde gegund zijn.

Hoe is Celio verworden tot wie hij is, waar ontspoorde zijn leven zodanig dat hij zijn toevlucht zocht in de alcohol, tot een delirium en de dood aan toen? Over deze zonderlinge man, dit vat vol eigenaardigheden en tegenstrijdigheden en wijsheid, schreef Mauro Corona deze indrukwekkende roman.

'Een toost op het leven.' ***** Leeuwarder Courant

'Een schitterend monument voor een bijzondere vriendschap.' **** De Telegraaf

'De liefde voor de bergen spat er vanaf.' **** NRC

'Mauro Corona is een schrijver van metamorfosen, en daarin zit de fabelachtige kracht van zijn manier van vertellen.' La Repubblica