Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Benelux > België & Luxemburg > Wallonië (Ardennen) > GR125 Tour de l Entre Sambre-et-Meuse | wandelgids GRP-125

GR125 Tour de l Entre Sambre-et-Meuse | wandelgids GRP-125

Walcourt – Nismes – Namur – Walcourt: 262 km

24,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
GR125 Tour de l Entre Sambre-et-Meuse | wandelgids GRP-125
Regio
UitgavedatumJanuari 2018
TaalFrans (met onze F-N wandelwoor
Uitgever

Serie

ISBN

9782930488479

Gebied

Tuss. Namen/ Franse grens

Categorie ,
Januari 2018 | SGR | Topoguides (B) | 9782930488479 | Tuss. Namen/ Franse grens
Extra titelinformatie

De GRP 125 is een grote luswandeling in het gebied tussen Samber en Maas met start op de Grand Place in Walcourt, waar ook de GR 12 langs komt.

Je verlaat het pittoreske stadje met zijn mooie basiliek en trekt door een golvend landschap met groene bossen naar Chimay en Nismes, waar niemand onberoerd blijft door de grillige vormen van de kalksteen in de 'Fondry des chiens'. Nog meer bos op weg naar Olly en Doische en in de vallei van de Hermeton, die uitmondt in de Maas. Vanaf daar verken je de hoge plateaus boven de Maas, die je regelmatig even verlaat om naar de rivier af te dalen. Zo kom je in Dinat terecht met zijn machtige citadel en de abdij van Leffe. Langs de oevers van de Maas stap je verder naar Name, waar de Samber in beeld komt! Je wandelt naar de abdij van Floreffe en naar Franière en Ham-sur-Sambre om door de bossen van Fosses-la-Ville naar Mettet en Walcourt te gaan.

GRP 125 is beslist een aanrader, niet in het minst door de verrassende verscheidenheid aan landschappen die onderweg aan bod komen.

Route ingetekend op top. kaartjes. Praktische details (overnachtingen) voor onderweg en wetenswaardigheden. Enkele varianten en verbindingen toegevoegd: "Forêt de Senzelle": Cerfontaine - Boussu-en-Fagne (18 km); La Marlange - La Plante (A.J.) - GR 575 (5,6 km); La Marlange - Le Gronon - Gare de Namur (6 km). Franstalig, maar voorzien van onze uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst.