Kaarten en gidsen > Reizen vanuit je luie stoel > Reisverhalen & literatuur > Europa > Frankrijk > De Tour de France van Nelson | Luc De Keersmaecker

De Tour de France van Nelson | Luc De Keersmaecker

Het spannende en grappige reisverhaal van een man en een jonge ezel op de Via Francigena

20,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De Tour de France van Nelson | Luc De Keersmaecker
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

ISBN

9789464501285

Auteursnaam

Luc De Keersmaecker

Categorie ,
2022 | Boekscout | 9789464501285 | Luc De Keersmaecker
Extra titelinformatie

"Tijdens de zomer van 2020, tussen twee lockdowns in, begaf Luc De Keersmaecker zich op pad met ezel Nelson. Ze stapten van Calais richting Rome langs de eeuwenoude Via Francigena.

De tocht verliep echter enigszins anders dan Luc gehoopt had... De Tour de France van Nelson is een 'faction'-boek. Enerzijds vertelt Luc in de non-fictieve hoofdstukken hun belevenissen zoals ze gebeurd zijn. Zo krijgt de lezer praktische informatie over het stappen met een ezel en komt hij heel wat te weten over toeristische, historische en culinaire aspecten van de Franse streek Nord-Pas-de-Calais. Anderzijds geeft ezel Nelson in de fictieve hoofdstukken zijn eigen visie op de feiten die het verhaal nog luchtiger, grappiger en spannender maken. De ezelliefhebber komt bovendien heel wat bijzonderheden en curiositeiten over de lieve langoren te weten. De Tour de France van Nelson is een boek voor jongeren van twaalf tot tweeënnegentig jaar."