Kaarten en gidsen > Fietsen > Fietsreisverhalen > Zuid-Amerika (en Antarctica) > De magische vijfduizendmetergrens | Frank van Rijn

De magische vijfduizendmetergrens | Frank van Rijn

Een avontuurlijke reis door Argentinië, Chili en Peru

21,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De magische vijfduizendmetergrens | Frank van Rijn
Regio
UitgavedatumNovember 2020
Uitgever

ISBN

9789038927817

Auteursnaam

Frank van Rijn

Categorie
November 2020 | Elmar | 9789038927817 | Frank van Rijn
Extra titelinformatie

In zijn boek Revanche in de Andes schreef Van Rijn dat hij duizend-en-één redenen had om terug te gaan naar Zuid-Amerika, omdat de tijd hem ontbrak alles te zien wat hij wilde. Jaren later keerde hij, gedreven door die 1001 redenen, terug naar dit boeiende continent om goed te maken wat hij toen gemist had. Uiteraard gebruikte hij voor deze nieuwe reis weer zijn favoriete vervoermiddel: de fiets.

Hij fietste dwars over de enorme zoutvlakte van Uyuni in Bolivia, doorkruiste de kurkdroge Atacamawoestijn, bezocht enkele "maanvalleien' o.a. in Argentinië, aanschouwde enorm tot de verbeelding sprekende rotsformaties en canyons en klom met zijn fiets en ook te voet herhaaldelijk tot ijzige hoogten in de Andes. Een paar keer passeerde hij zelfs de magische vijfduizendmetergrens waar bergop fietsen zonder zuurstof een hele uitdaging is. Het culminerende punt was de 5559 meter hoge vulkaan Chuquiamanta. De uitzichten die hij bijna dagelijks had over zoutmeren, vulkanen, woestijnen en bijna surrealistisch geërodeerde landschappen, deden hem in zijn verbeelding toeven op een verre planeet. Processies en bezoeken aan historische plaatsen en natuurlijk de vele ontmoetingen met allerlei mensen, waarbij zich bijzondere dialogen ontsponnen, maakten deze reis tot een onvergetelijke ervaring.
Met dit levendig geschreven boek geeft Frank van Rijn de lezer een goede indruk van wat het betekent om met een fiets door Zuid-Amerika te reizen.
Frank van Rijn heeft met zijn maar liefst zestien boeken een trouw eigen lezerspubliek aan zich gebonden. Hij beschrijft wat hij doet en waar hij fietst, maar hij is nog altijd onovertroffen als hij op zijn eigen droge manier beschrijft hoe zijn eigen beleving is.

Frank van Rijn (Den Haag, 21 april 1948) is een Nederlandse wereldfietser en schrijver van reisverhalen. Van Rijn begon in 1969 met zijn eerste fietstocht van 80 kilometer welke hij ieder volgend jaar gestaag opbouwde. Gedurende een periode van 45 jaar fietste hij meer dan een half miljoen kilometer over alle continenten met uitzondering van Antarctica. Zijn fietstochten kunnen vaak maanden duren. Tot en met 2018 werden er 15 boeken van hem uitgebracht waarin zijn reizen centraal staan. Over zijn ervaringen tijdens zijn fietstochten geeft hij regelmatig lezingen.