Het Genootschap | nog één keer Maarten & Nicolien!

Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 3 minuten
  • Vrijdag 19 januari komt Wim Huijser bij De Noorderzon!
  • Rob Wolfs gaat met hem in gesprek over zijn nieuwste roman Het Genootschap
  • Lezing begint om 19:00 uur, duurt ongeveer 1,5 uur, toegang is gratis
  • Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@denoorderzon.nl

Het Genootschap!

De nieuwste roman van Wim Huijser
(waarin Maarten Koning onder meer een bezoek brengt aan Reisboekhandel De Noorderzon…). 

In Huijsers nieuwste roman verleggen Maarten en Nicolien, na hun wandelavonturen in Aan de wandel en Op Pieterpad, hun koers onvermijdelijk naar het literaire landschap. Maarten ontvangt een verzoek om als alter ego van de beroemde schrijver het erelidmaatschap van het J.J. Voskuil Genootschap te aanvaarden. Wanneer rond diezelfde tijd ook nog het eerste deel van Voskuils dagboeken verschijnt, worden hij en Nicolien ongewild meegesleurd in een maalstroom van herinneringen aan de literaire karakters van hun oude vriendenclub.

Levensecht laat Wim Huijser in zijn roman Het Genootschap in een van de hoofdstukken Maarten Koning onze reisboekhandel De Noorderzon binnenstappen! 

Neerlandicus en wandeldeskundige Rob Wolfs, onder meer bekend van zijn Trage Tochten wandelgidsen, gaat vanavond met Wim in gesprek over dit boek.


De media over Het Genootschap

‘Al voor de derde keer laat Wim Huijser Maarten en Nicolien herleven en hij doet dat overtuigend! Met name in de dialogen (om niet te zeggen het gemopper) geloof je al snel dat Voskuil zelf aan het woord is. Een absolute aanrader voor Voskuil-fans.’ Mats Beek, 4 november 2023 op Schrijversinfo.nl

‘Het boek zit vol met grappen en tongue-in-cheek humor. Een van de hoogtepunten vind ik wel het aanbieden van Huijsers vorige boek over Maarten en Nicolien, Aan de wandel, aan Maarten zelf. […] Lees dit Genootschaps-feuilleton en geniet mee van een inkijkje in twee heel bijzondere levens!’ Joop Berding in zijn Leesdossier, oktober 2023

Het belooft weer een onderhoudende en gezellige avond te worden. Wil je erbij zijn? Meld je aan via info@denoorderzon.nl. Toegang gratis.


Wim Huijser (1960)
is schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van ruim zeventig titels en daarnaast redacteur, columnist en medewerker van verschillende tijdschriften en de website biografieportaal.nl. Veel van zijn onderwerpen verkent hij wandelend. Zijn biografie over de schrijver C. Buddingh’ werd in 2015 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs [v/h AKO Literatuurprijs, tegenwoordig Boekenbon Literatuurprijs]. Een drietal andere titels stond op de longlist van de Jan Wolkers Prijs. Zie ook: wimhuijser.nl

Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Al meer dan veertig jaar heeft hij een ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar, de eerste jaren als mede-oprichter van Kaartenwinkel Stap voor Stap. Sinds eind 1988 is Leon de trotse eigenaar van onze mooie Arnhemse reisboekhandel.