Airbornepad Market Garden

In de voetsporen van de bevrijders sept. 1944

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Airbornepad Market Garden
Regio ,
UitgavedatumAugustus 2019
Uitgever

ISBN

9789071597114

Gebied

Van Lommel naar Arnhem 225 km

Auteursnaam

Theo Tromp et.al

Categorie ,
Augustus 2019 | OLAT | 9789071597114 | Van Lommel naar Arnhem 225 km | Theo Tromp et.al
Extra titelinformatie

Deze LAW is uitgegeven in het kader van de herdenking van de in 2019 vijfenzeventig jaar geleden uitgevoerde militaire operatie Market Garden. Daarnaast ook gewoon een mooie route! Relatief veel historische info naast de gebruikelijke routebeschrijving en de top. kaartjes.

Vijfenzeventig jaar na operatie Market Garden voert het Airbornepad de wandelaar langs talloze plekken die deze geallieerde opmars in herinnering brengen: kleine en grote monumenten; militaire begraafplaatsen; oorlogs- en bevrijdingsmusea en niet te vergeten al die bruggen waar zo zwaar om is gevochten. Maar het Airbornepad verschaft ook puur wandelplezier. Het doorkruist oude boerenlandschappen, prachtige beekdalen, heidevelden en stuifduinen, weidse uiterwaarden en beboste stuwwallen. Het komt langs historisch stedenschoon en industrieel erfgoed. En in de voetsporen van de bevrijders krijgt dit alles nog eens extra betekenis.

De eerste editie van deze wandelgids verscheen in 2004, toen het zestig jaar geleden was dat deze operatie werd uitgevoerd.