Weserbergland-Weg | wandelgids

12,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Weserbergland-Weg | wandelgids
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

Serie

ISBN

9783850009362

Categorie ,
2021 | Esterbauer | Hikeline wandelgidsen | 9783850009362
Extra titelinformatie

Deel uit een serie handige Duitse wandelgidsjes in handzaam formaat. De gidsjes zijn zeer licht in gewicht, desondanks uitstekend bestand tegen weer en wind. Met gedetailleerde kaartjes (met een UTM-grid), duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden omtrent de plaatsen onderweg, stadsplattegrondjes, hoogteprofiel bij iedere etappe en uitgebreide overnachtingsinfo.

De Weserberglandroute loopt van de bron van de Weser in Hann. Münden door het middelgebergte Reinhardswald, Solling, Vogler, Süntel en het Wesergebergte naar Porta Westfalica, waar de Weser uitmondt in de Noord-Duitse laagvlakte.

Dankzij de natuurrijke route werd de langeafstandswandelroute al in 2012 door de Duitse wandelbond gecertificeerd als een kwaliteitswandelroute. Sinds 2015 maakt het pad ook deel uit van de vereniging "Top Trails of Germany". Het afwisselende Weserberglandpad begint bij de samenvloeiing van de Werra en de Fulda bij de Weserstein in Hann. Münden. De eerste drie etappes voeren door het mystieke Reinhardswald, dat vooral wordt gekenmerkt door beuken, oeroude eiken en idyllische beekdalen. Geen wonder dat dit ongerepte woud het decor is van talrijke legenden en sagen. Het kasteel Sababurg aan het einde van de eerste etappe wordt beschouwd als de locatie van het sprookje van Grimm over Doornroosje.

Met het witte barokstadje Bad Karlshafen eindigt het traject door het Reinhardswald en volgt de tocht door het natuurpark Solling-Vogler. Na een indrukwekkend uitzicht op de Weser-vallei laat u tijdelijk de rivier achter u en volgt u mooie bospaden over de glooiende heuvels van het middelgebergte. Langs het hoogveen Mecklenbruch loopt de route vervolgens door het alpine Hellental voordat u vanaf steile rotswanden op de Holzberg kunt neerkijken op Stadtoldendorf. Via de Vogler, die wordt gekenmerkt door diep ingesneden dalen en markante hoogten, komt u weer in het dal van de Weser. Daar nodigt het bezienswaardige vakwerkcentrum van Bodenwerder u uit om op verkenning te gaan.

De volgende drie etappes blijven dichter bij de Weser en leiden - omgeven door dichte bossen en uitgestrekte weiden en velden - naar het noorden. Onderweg komt u bij Hämelschenburg met zijn indrukwekkende burchtcomplex. Op de laatste etappes van de langeafstandswandelroute zwerft u dan door het Süntel- en het Wesergebergte, beginnend in Hameln. Aloude torens zoals de Süntelturm of de Klippenturm, maar ook uitkijkpunten zoals die op de steil aflopende rotsen van de Hohenstein, bieden steeds weer fantastische vergezichten en indrukwekkende vergezichten in de diepte. De doorbraak van de Weser bij Porta Westfalica bij het Kaiser-Wilhelm-monument op de tegenoverliggende oever van de Weser markeert tenslotte het einde van de Weserbergland-Weg.