wandelgids AlpeAdriaTrail Rother Wanderführer *

Vom Großglockner nach Triest (über Slowenien), 41 Etappen

11,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids AlpeAdriaTrail Rother Wanderführer *
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9783763344314

Categorie ,
2020 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763344314
Extra titelinformatie

Handzaam gidsje, dat zó in je broekzak past. De wandelingen zijn ingetekend op - vrij simpele - kaartjes. De routebeschrijvingen zijn prima en er wordt aangegeven waar je onderweg iets kunt eten, drinken en, waar dat van pas komt, overnachten. Duitstalig. |

De AlpeAdriaTrail is een aangename en avontuurlijke ontdekkingstocht door de regio's Karinthië, Slovenië en Friuli-Venezia Giulia. Aan de voet van de Großglockner begint het 650 km lange langeafstandspad, dat gemoedelijk door het fantastische landschap van de Karinthische bergen en meren loopt, de Sloveense Kalkalpen doorkruist en door de wijngaarden van Friuli naar de Middellandse Zeekust bij Triëst voert. De Rother wandelgids "AlpeAdriaTrail" presenteert alle 41 etappes van de Großglockner tot Trieste.

Zodra u het gletsjerijs en de talrijke drieduizenders van de Tauerngroep en de zachte bergkammen van het Nockgebirge achter u hebt gelaten, wacht u in Slovenië een van de natuurlijkste rivieren van Midden-Europa, de Soca. Met zijn heldere turkooisblauwe kleur leidt hij wandelaars door de indrukwekkende kalksteenformaties van het Triglav Nationaal Park. Tenslotte worden de wijngaarden van Noord-Italië doorkruist. Na ongeveer 41 etappes en 23.000 hoogtemeters wacht de sprong in het water van de Adriatische Zee - een onbeschrijflijk gevoel!

Naast de schoonheid van het landschap is de route ook een culturele en culinaire ervaring - de wandelgids biedt gedetailleerde informatie over alle bezienswaardigheden en veel tips over de plaatsen die de moeite waard zijn om te stoppen voor een hapje en een drankje. De afzonderlijke etappes worden gepresenteerd met nauwkeurige routebeschrijvingen, kaartgedeelten waarop de route is aangegeven en informatieve hoogteprofielen. Informatie over vervoermiddelen en winkelmogelijkheden vereenvoudigen de etappeplanning. GPS tracks zijn beschikbaar om te downloaden.

De auteurs Astrid Christ en Martin Marktl kennen de regio al sinds hun kindertijd en waren de eersten die in 2012 de gehele lengte van de Alpe Adria Trail bewandelden.