Walserweg Graubünden

vom Hinterrhein in den Rätikon

38,90

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Walserweg Graubünden
Regio
Uitgavedatum 2017
TaalDuits
Uitgever

ISBN

9783858698995

Categorie ,
2017 | Rotpunkt Verlag, Zürich | 9783858698995
Extra titelinformatie

De Walserweg is in juni 2010 geopend en heeft een lengte van meer dan 300 km. De Walser volksverhuizing is een van de laatste migraties in de alpiene ruimte aan het einde van de late middeleeuwen. Deze wandelgids volgt in de voetstappen van de Walser en hun eeuwenoude cultuur. De derde, bijgewerkte editie brengt u langs nieuwe Walser-nederzettingen op 23 locaties, in een uniek cultureel en natuurlijk landschap. Je loopt over historische wegen, door alpiene landschappen en door karakteristieke Walser dorpen met majestueuze bergpassen in het Parc Ela en Rätikon, heidelandschappen op de San Bernardino-pas en op de Alp Flix. Via Klosters en St. Antönien naar het Walser Brand (Oostenrijk) in Vorarlberg.

De Walsers stammen af van de Germanen, zij spreken een Duits dialect, het Walserduits. In de Middeleeuwen breidden ze zich vanuit Wallis over grote delen van Zwitserland, Noord-Italië, Liechtenstein en Oostenrijk uit. De cultuur en spraak van de Walsers is tot op de dag van vandaag gedeeltelijk behouden. Hun architektuur kenmerkt zich door de typische houten huizen en de door hun aangelegde Walser-wegen.

Tijdens het wandelen op de Walserweg kan je kennismaken met deze typische Walsercultuur: typische Walser gerechten, een bezoek aan een regionaal museum of een traditionele kaasmakerij.

Alle service-informatie in de gids is bijgewerkt. Er zijn nieuwe achtergrondartikelen toegevoegd en foto's.