Valle d'Aosta | reisgids

Mont Blanc, Gran Paradiso en Monte Rosa

22,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Valle d'Aosta | reisgids
Regio
UitgavedatumNovember 2020
Uitgever

ISBN

9789493201033

Auteursnaam

Eveline Eijkhout en Elio Pelzers

Categorie
November 2020 | Edicola | 9789493201033 | Eveline Eijkhout en Elio Pelzers
Extra titelinformatie

Ingepakt tussen de hoogste Alpentoppen ligt het indrukwekkende Val d’Aosta op het kruispunt van Italië, Frankrijk en Zwitserland. De bergrivier Dora Baltea vormt de centrale vallei vanaf de flanken van Europa’s hoogste berg, de Mont Blanc. Tal van zijdalen met een ongekende variatie komen uit op deze vallei. Van woest en onherbergzaam tot lieflijk en romantisch. Wijngaarden, kastelen, verdedigingstorens, authentieke dorpen, een voormalige Romeinse stad, een uniek nationaal park, een rijke bergkeuken met Franse en Italiaanse invloeden, fraaie en uitdagende wandelgebieden, stilte en rust: dit alles komt de bezoeker tegen.

Klinkende namen als de Grote Sint Bernard, Gran Paradiso en Matterhorn behoren tot deze verrukkelijke en fascinerende bergregio. En niet te vergeten de Monte Rosa, bekend van de schrijver Paolo Cognetti. Een rijke Alpenflora, ooit de laatste schuilplek voor de steenbok, een steenarend die langs de bergwand scheert. Dat is Valle d’Aosta in enkele woorden.

Eveline Eijkhout is fotograaf, kunsthistoricus en loopbaancoach. Elio Pelzers is een ervaren reisjournalist, die zich zowel dichtbij huis als in verafgelegen streken thuis voelt. Valle d’Aosta heeft hun hart gestolen.