Thüringen | reisgids

23,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Thüringen | reisgids
Regio
Uitgavedatum 2023
Gewicht0,63 kg
Uitgever

ISBN

9783966850902

Pagina aantal

432

Formaat

12 x 19 x 2,3 cm

Categorie
2023 | 0,63 kg | Michael Müller Verlag | 9783966850902 | 432 | 12 x 19 x 2,3 cm
Extra titelinformatie

Goed verzorgde en uitgebreide reisgids over deze Duitse deelstaat.

Het gedenkteken "Point Alpha" en de vesting Heldburg zorgen voor historische contrasten in het zuidwesten van Thüringen. Als je de voorkeur geeft aan een rustigere vakantie, dan is dit de plek voor jou: wellness en cultuur vind je in Meiningen en Bad Salzungen. Het Thüringer Woud betovert met eindeloos groen, diepe dalen, hoge bergtoppen en plaatsen als de Drakenkloof. Schmalkalden, Suhl, Ilmenau en Bad Liebenstein wachten erop om verkend te worden. Met onze reisgids voor Thüringen ontdek je plaatsen die niet iedereen kent.

In het zuidoosten maakt het Burgenland tussen de rivieren Saale en Orla indruk met zijn vele kastelen, zoals Heidecksburg, Leuchtenburg en Burgk. In het Thüringer Leisteengebergte is de glasstad Lauscha een bezoek waard. De steden Sonneberg, Lauscha en Bad Blankenburg zijn ook bekend. Verken de "Thüringer Zee" en het land van de duizend vijvers. Onze reisgids kent de toeristische hoogtepunten en verborgen plekjes voor individualisten en natuurliefhebbers.

Ontdek aan de hand van deze gids de historische en culturele must-sees van Thüringen langs de Via Regia: kasteel Wartburg in Eisenach, kasteel Friedenstein in Gotha, de kathedraal en de Krämerbrücke-brug in Erfurt en het Goethe-huis in Weimar. In het noorden van Thüringen staat het Kyffhäuser monument en in Bad Frankenhausen is het "Panorama van de Bauernkrieg" indrukwekkend. Je kunt heerlijk ontspannen tijdens het bosbaden op het boomkroonpad in het oerbos van Hainich of wandelen door de thematuinen in Bad Langensalza.

Kortom, deze gids bevat alle informatie om je verblijf in deze mooie streek tot een succes te maken. Inclusief acht beschreven wandelingen, met gedetailleerde kaarten.