The Soul of Mountaineering

past and present on Europe’s most appealing peaks

39,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
The Soul of Mountaineering
Regio
UitgavedatumMei 2023
Uitgever

ISBN

9789462264717

Auteursnaam

Martin Fickweiler

Categorie ,
Mei 2023 | Lecturis | 9789462264717 | Martin Fickweiler
Extra titelinformatie

De verhalen in dit boek vertellen over de eerste succesvolle beklimmingen van de meest iconische bergen van Europa, gecombineerd met persoonlijke ervaringen en beelden van het beklimmen van deze aantrekkelijke toppen in de eenentwintigste eeuw. De bergen veranderen altijd en dat geldt ook voor de mensen die ze beklimmen. Tweehonderdvijftig jaar geleden werden de vroege klimmers vooral gedreven door geloof, roem en fortuin of de drang om de geheimen van de wetenschap te ontrafelen. Later werd het beklimmen van bergen meer een vrijetijdsbesteding en trokken mensen om persoonlijke en spirituele redenen de bergen in. Dit is waar de ware ziel van het alpinisme zijn oorsprong vindt. Het is een innerlijke roep om de bergen in te gaan en hoog boven de rest van de wereld uit te stijgen om zo gedwongen te worden tot een andere, bredere kijk op het leven.

Dit boek kan een inspiratiebron zijn voor velen van jullie. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de bergsport of zelf een van deze in het oog springende toppen wilt beklimmen. Met behulp van dit boek, specifieke training, hoogwaardige uitrusting en de beschikbaarheid van professionele berggidsen, kunnen de iconische toppen die worden beschreven in The Soul of Mountaineering op de bucketlist komen van iedereen die bereid is te investeren in de juiste uitrusting en een goede conditie. Jezelf toewijden aan het bereiken van de top van één van Europa's meest iconische bergen kan een verrijkende en zelfs levens veranderende ervaring zijn.

'Dankzij de combinatie van korte anekdotes, persoonlijke ervaringen en sfeervolle foto's heb ik veel nieuwe ideeën opgedaan. Toen ik het boek uit had wilde ik niets liever dan mijn uitrusting en paspoort pakken en eropuit, die toppen beklimmen. Dit is een verfrissend en inspirerend boek voor ervaren alpinisten, bergbeklimmers vanuit de luie stoel en liefvhebbers die iets willen leren over de Europese klimgeschiedenis en geïnspireerd willen worden om in de voetsporen van pioniers te treden.' - Sanna Raistakka in Hoogtelijn