TG-902 Massif des Bauges (GR96) | wandelgids

Lac d’Annecy, Albertville, Chambéry; 500 km aan GR

19,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-902 Massif des Bauges (GR96) | wandelgids
Regio
Uitgavedatum 2024
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412646

Categorie ,
2024 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412646
Extra titelinformatie

Noordwestelijke Franse Alpen. Meer dan 20 dagen wandelprlezier in het PNR du Bauges, van het meer van Annecy tot Chambéry of van Albertville tot Aix-les-Bains. Lussen van 2 tot 6 dagen om het Regionaal Natuurpark Massif des Bauges van eind tot eind te doorkruisen langs de GR® 96 en de GR® de Pays Tour des Bauges. Van de mediterrane sfeer van de droge hellingen boven Chambéry tot de alpine sensaties in het hart van de Hautes Bauges, dit massief, rijk aan contrasten, heeft zijn authenticiteit als berg weten te behouden.

*** Des tours de 2 a 6 jours, du lac d'Annecy a Chambéry ou d'Albertville a Aix-les-Bains, pour decouvrir le Massif des Bauges riche en sensations et en diversité.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.