TG-736 Gorges et Vallée du Tarn | wandelgids

GR-736; meer dan 15 wandeldagen

19,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-736 Gorges et Vallée du Tarn | wandelgids
Regio
UitgavedatumApril 2023
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412813

Categorie ,
April 2023 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412813
Extra titelinformatie

De Tarn ontspringt op de berg Lozère, de top van de Cevennen, en stroomt naar Saint-Nicolas-de-la-Grave waar hij samenvloeit met de Garonne. De GR736 volgt zijn loop en ontdekt majestueuze ravijnen, bruggen van opmerkelijke architectuur (viaduct van Millau), pittoreske dorpjes (Peyre), door het beboste reliëf van de Cevennen en de uitgestrekte hoogvlakten van de Grands Causses. De route eindigt in Albi, een stad van erfgoed met roze of okerkleurige tinten, afhankelijk van het licht.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.