TG-731 Tour du Beaufortain | wandelgids

18,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-731 Tour du Beaufortain | wandelgids
Regio
Uitgavedatum 2020
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411755

Gebied

Queige, Arèches

Categorie ,
2020 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411755 | Queige, Arèches
Extra titelinformatie

GRP: 13 circuits: Queige, Beaufort. (GRP = grande randonée du pays meerdaagse rondwandeling)

Tussen de Tarentaise in het zuiden en het Mont-Blanc gebied in het noorden ligt hier een natuurlijk berglandschap, nog niet verlaten door de oorspronkelijke bewoners, zoals dat in veel andere Franse regio's vaak wel het geval is. Hier vind je intens groene weiden waar de kuddes grazen, kleine dorpen genesteld beneden in het dal. Her en der liggen de houten chalets, soms eeuwenoud, verspreid over de bloemrijke hellingen. In Hauteluce, het vierde en laatste dorp van de Beaufortain, kunt u nog steeds door paarden voortgetrokken hooikarren tegenkomen. De cirkel van bergkammen die hier de horizon bepaalt, vormt tegelijk de grenzen van dit massief: de Mirantin, Crêt du Rey, Mont Coin, Aiguille du Grand Fond. Vanaf Queige duurt het 6 tot 8 dagen om het streekpad te voltooien. Het is ook mogelijk om 7 kleinere rondwandelingen te maken.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.