TG-700 GR70 Le Chemin de Stevenson wandelgids

Cévennes/ Lozère: GR70: Le Puy – Alès 252 km

22,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-700 GR70 Le Chemin de Stevenson wandelgids
Regio
UitgavedatumMaart 2023
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412417

Categorie ,
Maart 2023 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412417
Extra titelinformatie

Uitgestrekte vulkanische plateaus van Velay, ruige hooglanden van Gévaudan, kale ruggen van de berg Lozère, bergkammen en valleien van de Cevennen van de Camisards ... Zoveel landschappen en verhalen; een avontuur dat voortdurend wordt vernieuwd langs de 252 kilometer van deze reis in de voetsporen van Stevenson, waar elke dag "de reis van morgen je lichaam en ziel zal brengen naar een andere parochie van het oneindige".


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.