Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Zuidwest-Frankrijk > TG-651 Sentier de Saint-Jacques I wandelgids GR65

TG-651 Sentier de Saint-Jacques I wandelgids GR65

GR65: Le Puy – Figeac; Lozère – Aveyron

19,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-651 Sentier de Saint-Jacques I wandelgids GR65
Regio ,
UitgavedatumJuly 2022
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411748

Categorie , ,
July 2022 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411748
Extra titelinformatie

Wandelgids naar Santiago de Compostela, traject Le Puy - Figeac. *** Vanuit Le Puy in west zuidwestelijke richting door de departementen Haute Loire, Lozère en Aveyron naar Figeac, dwars door het Centraal Massief.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.