Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Noordwest-Frankrijk > Picardie, Nord > TG-120 De la Flandre à la Baie de Somme | wandelgids GR120

TG-120 De la Flandre à la Baie de Somme | wandelgids GR120

De GR-120 langs de Noord-Franse kust, van De Panne naar Le Tréport

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-120 De la Flandre à la Baie de Somme | wandelgids GR120
Regio
UitgavedatumNovember 2022
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412219

Gebied

Duinkerken, Calais, Boulogne, Le Touquet-Paris-Plage

Categorie ,
November 2022 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412219 | Duinkerken, Calais, Boulogne, Le Touquet-Paris-Plage
Extra titelinformatie

Meer dan 10 dagen wandelen langs de kust, van Vlaanderen tot de Baie de Somme. Ontdek vele uitzonderlijke natuurgebieden: de Baai van Authie, de duinen van Écault, de vlakte van Oye...

De GR120 begint in België in de badplaats De Panne en gaat verder langs de kust in Pas-de-Calais en onthult de schatten van de Opaalkust: het natuurreservaat Platier d'Oye, de baai van Wissant, de havenstad Boulogne-sur-Mer en de duinen van Écault. Voor natuurliefhebbersbrengt de route de wandelaar naar de Baai van Authie, waar de fauna en flora floreren. De GR120 eindigt in Tréport in Seine-Maritime, een badplaats met een levendige vissershaven.

De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.