Te Hooi en te Gras | Gerrit Jan Zwier

Over het Engelse platteland en het Engelse kinderboek

21,95

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Te Hooi en te Gras | Gerrit Jan Zwier
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

ISBN

9789045039053

Auteursnaam

Gerrit Jan Zwier

Categorie
2020 | Atlas-Contact | 9789045039053 | Gerrit Jan Zwier
Extra titelinformatie

Gerrit Jan Zwiers Te hooi en te gras is een reisverhaal, waarin verhalen over het Engelse landschap verweven worden met beschouwingen over het Engelse kinderboek. Als bezoeker van Engeland kom je onvermijdelijk in aanraking met keurig onderhouden tuintjes, het schuimloze bier in de pub en tegenwoordig ook de brexit. Toch speelt de ellende rond de uittreding slechts een ondergeschikte rol in Te hooi en te gras.

Het Engelse landschap vormt het hart van dit reisboek. Dat is keer op keer tot leven gewekt in talloze romans en prachtige kinderboeken. Zwier is geïnteresseerd in de emotionele band die bewoners van good old England met de natuur en hun omgeving hebben. Wandelend door streken als het Lake District en Cornwall staat hij uitgebreid stil bij het fascinerende werk van auteurs als Tolkien, Beatrix Potter en Daphne du Maurier. Zo lopen en bladeren we door het Engelse land.

Over eerder werk:

'Nuchter observerend, maar stiekem verlangend naar romantiek en mysterie, ziet Zwier zich telkens terugverwezen naar de literatuur.' - Hans Bouman in de Volkskrant

'Inspirerende, literaire reisverhalen met een no-nonsense karakter.'- Vladimir Mars in Te Voet