Stormruiters | Peter Hoppenbrouwers

Stepperijken in Eurazië (500 v.Chr. – 1700 n.Chr.)

39,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Stormruiters | Peter Hoppenbrouwers
Regio
UitgavedatumNovember 2023
Gewicht1,01 kg
Uitgever

ISBN

9789044652659

Pagina aantal

384

Auteursnaam

Peter Hoppenbrouwers

Formaat

hardback, 235 x 156 x 44 mm

Categorie ,
November 2023 | 1,01 kg | Prometheus | 9789044652659 | 384 | Peter Hoppenbrouwers | hardback, 235 x 156 x 44 mm
Extra titelinformatie

De namen Atilla de Hun en Dzjengis Khan roepen bij velen het beeld op van woeste barbaren te paard die hun macht met tomeloos geweld wisten uit te breiden. Maar het ware verhaal van de Euraziatische stepperijken is indrukwekkender dan onze verbeelding.
In Stormruiters betreedt Peter Hoppenbrouwers de wereld van de nomaden op de Euraziatische steppen, een gebied dat zich uitstrekt van de Donaudelta tot aan de Da Hingganbergketen. Hoppenbrouwers duikt in de intrigerende geschiedenis van de nomadische samenlevingen die de steppen van 7000 voor Christus tot het begin van de twintigste eeuw domineerden.

In dit groots opgezette werk laat Hoppenbrouwers zijn licht schijnen op de steppevolkeren die het lot van grote beschavingen in onder andere China, Perzië, India, Mesopotamië en Klein-Azië medebepaalden. Stormruiters is een fascinerend geschiedenisboek waarin West-Europa eens niet centraal staat, maar slechts een uithoek is van de wereld die wordt beschreven.

Peter Hoppenbrouwers (1954) is historicus en emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Eerder schreef hij samen met Wim Blockmans het zeer succesvolle Eeuwen des onderscheids, dat in verschillende talen is vertaald.

Over Eeuwen des onderscheids:
'Als het gaat om politiek, economie en maatschappij zijn Blockmans en Hoppenbrouwers er op meeslepende wijze in geslaagd om bij de lezer herkenning op te roepen: dit zijn onze voorouders, dit zijn de reuzen op wier schouders wij staan.'
NRC

'De schrijvers proberen alle aspecten van het middeleeuwse leven te laten zien. Die breedheid is een van de grote verdiensten van dit werk.'
De Volkskrant